He who has a thousand friends has not a friend to spare,And he who has one enemy will meet him everywhere.

Ali ibn-Abi-Talib (602 AD - 661 AD), A Hundred Sayings

Monday, October 20, 2008

INTAI-INTAI

Bulan Puasa lepas, aku ngan geng2 opis ada wat berbuka bersama kat RESTORAN INTAI INTAI, beside MRR2 Highway, dekat je le ngan opis aku. Each RM39.90, makanan masyuk n banyak. Best pun memang best..... Kenyang x hengat, balun je apa yang nampak..... Nasib baik orang yang lalu lalang aku x ablun sekali..... Restoran nih menarik, coz di tengah2nya ada kolam, bukan swimming pool dan bukan juga kolam kumbahan, tapi kolam ikan le......

Ramai gak yang joint, memeriahkan majlis. Mahal pun x pe, asal meriah!

Kak Bada
Anak Kak Bada.... lupa plak namanya.
Anak Kak Bada jugak.... lupa jugak le namanya.

Tauke Majlis, Syuk.

Rojak Buah pun joint skali.....

Me & Kak Zyirene

Dari Kiri - Aufa, Sulaiman, Syukri, Azim, Salman, En. Yusoff, Yusri

Some deco at the restautant.

Bro Uzzey, jemputan khas

Malek

Salman, En. Yusoff & Yus

From left - Maziah, Hana & Kak Zyirene

Azim sedang curi2 minum, x pose!

Zulkarnain

Aufa again.....

Damia Iman - anak Kak Zyirene

Selamat Berbuka!

The surrounding

Chon & his girl

Sajian yang aku melantak

Makan bro, suap jangan x suap!

Mak aih! makan x hengat sensorang!

Ku Intai dalam x nampak.....

KE BENGKEL DENGAN ABAH


Kereta abah mengalami kerosakan, bukan rosak x leh nak gerak, cermin hadapan belah driver jatuh x bleh nak tarik naik atas, so ke bengkel yang biasa ngan abah, Bengkel Wipin, kat Kampung Belukar. Dekat je ngan umah, dalam 4 KM.

TOYOTA L.E. kesayangan abah, tahun 1985, sama umur ngan adik aku Faiz. Sampai skang masih gagah dan tetap maintain.

DANIEL & DANISH

Both budak laki dalam gambar nih cousin aku, anak Mok Tie, Si Daniel 7 tahun & Danish 3 tahun kot..... Entah aku lupa plak.....

Muhammad Daniel Al-Hafiz

Muhammad Danish Al-Hafiz



Snap gambar ni masa Open Ouse Umah Ayah Ngah, My Uncle, Adik Mama.

PRINTER UNTUK ADIK

Aku dah janji lama nak belikan diorang printer, Printer yang sedia ada dah rosak.... so sempena Aidilfitri yang mulia nih, aku belikanlah untuk kegunaan diorang nak wat assignment..... jangan nak print benda yang merepek dan bukan2 dah le.....

NASI KERABU MAMA

Pada hari yang sama aku makan Laksam, mama masak nasi kerabu untuk makan tengah hari..... Wow! favourite nih! Macam biasa mama memang suka masak Nasi Kerabu Kuning - ada rasa kunyit dan serai serta daun Limau Purut..... Best sangat2!

Ikan Goreng Tepung, lauk pelengkap Nasi Kerabu

Ayam Goreng - Mama x sempat nak wat ayam percik, nih pun dah syok!

Sambal Tumis, kuah untuk melemakkan Nasi Kerabu

Ulam Kacang Panjang dengan Daun Kesum

Sambal Kelapa, sambal nih bukan kelapa goreng semata2, ia dicampur bersama ikan rebus, bawang besar, lada besar, garam n gula..... Best!

Ulam Timun dengan Taugeh

Jom Makan!

Siap terhidang, apa lagi! Meh makan!

Jangan lupa hidang Nasi Kerabu ngan Keropok Ikan, baru masyuk kerangupannya!

Sambal Lada, bagi yang suka pedas n masam.

Lastly..... x de nih x best la Nasi Kerabu, Yabedabedu! BUDU!!!!! Yummy! Perah sedikit Asam Limau Nipis, baru le terangkat habis!

LAKSAM DI PAGI RAYA

Aku x pasti pagi hari raya ke berapa..... ada sarapan Laksam ngan Kuah Lemak, bersama Pulut Pagi + Kelapa yang di masak ngan Gula + Gula Melaka.


Lama x makan nih sume, balik kampung je boleh jumpa makanan cengginih.....

Yang penting kenyang dan best!

STAR in PAPAYA


Bintang dalam Betik. Menarik kan? Betik ni dari Umah akak aku yang second, Kak Nie. Bila aku dah potong, tengok ada star lah dalamnya..... Allah itu maha mencipta.....

BISKUT YANG SEDAP

Macam2 biskut boleh didapati masa menyambut perayaan especially Aidilfitri. Nilah antara koleksi biskut raya yang ada kat umah aku..... Semuanya best, semuanya menyelerakan.....


Ni namanya Biskut Gitarku tercelup Coklat

Stick Chocolate with Kelapa

Cendawan Pink di Pagi Yang Mulia

Kerepek Pisang Tanduk

Bebola berkaler di dalam Mangkuk Kertas Hitam

Hati Merah bersama Hati Kuning

Bintangku Jatuh

Bulan Sabit dibawah Bintang

Ladam Kuda Mak Cik Melah

Marble Cookies.....

Ais Kerim dalam Botol

Almond London, made in KB

Hmmm.... x tahu ape ke nama aku nak tulis

Sarang Ants

Madu Flake yang diperbuat dari jagung

Hatiku bukan putih

Maruku yang bukan nama sebenarnya

Makan je lah, nama suka atilah nak panggil apa.....

Biskut ciptaan adik aku, Cornflakes + Coklat Cip + Badam + Kismis = CoCoBaKi
Pray that your loneliness may spur you into finding something to live for, great enough to die for.

Dag Hammarskjold (1905 - 1961)
You love the world very dearly. If you did not love the world, you would not mention it so much. It is always the purchaser who first disparages what he wants to buy. If you wre done with the world, you would not mention it either for good or evil. As it is, you keep mentioning it because, as the proverb says whoever loves a thing mentions it frequently.

Rabi'a al-Adawiyya