He who has a thousand friends has not a friend to spare,And he who has one enemy will meet him everywhere.

Ali ibn-Abi-Talib (602 AD - 661 AD), A Hundred Sayings

Wednesday, October 22, 2008

OSFAM ANNUAL DINNER 2008

OSFAM ANNUAL DINNER 2008
Offshore Srtructural Fabricators Association of Malaysia, ada buat annual dinner kat Hilton PJ, so aku pun dijemput hadir sama oleh boss aku bagi memenuhi kerusi meja yang dah di book..... Lagipun aku x de apa yang perlu dibuat hari tuh, so joint le skali. Dengan berbaju batik yang dah lama aku dok lipat, maka berangkat le aku ke PJ menaiki kereta ngan Nazri, Malek, Azim, Yusri & Zulkarnain. Boss plak naik keretanya dengan Aufa, Nazim & En. Yusoff.

Seingat aku ada 65 table semua, mcm2 company ada. Aku pi sana, duduk & makan, orang lalu & tengok aku senyum..... Melayan persembahan pentas oleh Pelajar Sekolah Taman Melati dari JB, dengan tarian Zapinnya, Kemudian muncul si Lu Pikir Lah Sendiri - Abg Bil ngan Angah dan lastly Nyanyin merdu dari Ramli Sarip dan majlis dipengerusikan oleh Datuk Mahadzir Lokman..... Ok lah, meriah dan kenyang jua perut aku......




Sup Sirip Ikan Yu - first time aku makan nih!

Antara jemputan yang memenuhi Kristal Ballroom, HILTON PJ.

BILA MALAS

Gambar nih dah lama aku snap, cuma lupa nak postkan..... Adik aku nih, adik bangsu Muhammad Alif Asyraf. Esok nak skolah lepas cuti raya lepas baru le terhegeh2 nak wat keje sekolah, dah tengah malam plak tuh..... Biasa le aku dulu pun macam tuh gak..... malas & malas..... rasa macam sempat lagi nak buat, bila dah malam baru nak kelam kabut.....



Aku jugak yang kena tolong settlekan, dah namanya abang kena la tolong adikkan? ke abangnya malas juga? Huhuhuhuhu!
Pray that your loneliness may spur you into finding something to live for, great enough to die for.

Dag Hammarskjold (1905 - 1961)
You love the world very dearly. If you did not love the world, you would not mention it so much. It is always the purchaser who first disparages what he wants to buy. If you wre done with the world, you would not mention it either for good or evil. As it is, you keep mentioning it because, as the proverb says whoever loves a thing mentions it frequently.

Rabi'a al-Adawiyya