He who has a thousand friends has not a friend to spare,And he who has one enemy will meet him everywhere.

Ali ibn-Abi-Talib (602 AD - 661 AD), A Hundred Sayings

Wednesday, December 26, 2007

DID U SEE WHAT I SAW?


gambar ni aku snap masa kt kampung cuti AIDILADHA lepas... macam bentuk apa ha?

DINNER & TICKETS




dinner semalam, masih keseorangan je kat umah... NASI PUTIH, AYAM GORENG KUNYIT & TELUR DADAR... air kosong je, dah kalau makan kat umah, air kosong je le...

tiket free...? huhuhu... dapat tiket wayang free lagi... TANJUNG GOLDEN VILLAGE... nak joint..? nak tengok cite apa he? tiket wayang GSC PAVILION pun x terguna lagi... hmmmm... dah dapat free pun x reti2 nak guna... kena bayar kang, merungut plak...

JALAN PETALING





huhuhu... dah namanya cuti mesti la kena pi jalan2 or do something yang x berkaitan ngan kerja kan... so mmg dah x tau nak apa... my friends dr KUCHING ajak aku ke JALAN PETALING @ PETALING STREET, dia nak shopping apa ntah... aku follow je le... lagipun memang x de nak wat pape...

dia beli 2 beg kulit BOSS (kulit ke?) RM 70.00 satu. then, he buy TAGHEUER watch - RM 200.00 cantik n menarik... bleh tahan le... beli DVD movie, beli baju le... apa le... aku...? tumpang tengok... hahaha... memang x de apa nak aku beli...

semua barang tiruan, mahal pun orang beli gak - FENDI, CHLOE, LV, YSL, BOSS, EMPORIO ARMANI, ntah mcm2 le... mcm2 jenama... murah le daripada yang original... but ada jaminan ke? tahan ke? ntah le, aku x pernah beli barang2 kat PETALING STREET tu... apa lagi aku nak pergi ke sana... ni kali ke-2 untuk 2007 aku pi... huhuhu... 2008 dah nak masuk... cepat...



balik pi hantar member aku ke BUKIT BINTANG... hujan la beb...

AURA...



perfume aku dah abis... nak beli minyak wangi kegemaran dah ujung bulan, gaji x masuk2 lagi... beli je minyak wangi MAWI punya... AURA SILKY FOR MEN... murah sangat2 and ok la jugak bau nya... dah nama minyak wangi mestila baunya wangi kan...?

LEPAK MINUM...



bila dah banyak cuti, sampai x tahu ke mana dan apa yang perlu buat... dok melepak kat umah tengok tv... terlampau boring sangat2 ler...

melepak le kat warung bertemankan kawan-kawan sambil borak... huh... what should i do...?

CHRISTMAS EVE...



since i don't know where to go, mlm krismas aku keluar ke BUKIT BINTANG bersama kawan dari KUCHING... x tau nak ke mana... so tengok lah orang ramai kat BUKIT BINTANG, menyambut krismas... ramai memang ramai... malas nak turun joint sama ngan khalayak yang ramai tu... tengok dari atas je la...
Pray that your loneliness may spur you into finding something to live for, great enough to die for.

Dag Hammarskjold (1905 - 1961)
You love the world very dearly. If you did not love the world, you would not mention it so much. It is always the purchaser who first disparages what he wants to buy. If you wre done with the world, you would not mention it either for good or evil. As it is, you keep mentioning it because, as the proverb says whoever loves a thing mentions it frequently.

Rabi'a al-Adawiyya