He who has a thousand friends has not a friend to spare,And he who has one enemy will meet him everywhere.

Ali ibn-Abi-Talib (602 AD - 661 AD), A Hundred Sayings

Tuesday, May 12, 2009

GIZMO & GINGER, DAH BESAR!

Lepas mandikan, letak jap atas meja..... ada buah epal, kasik le..... Lapar rupanya..... Alahai tomeinya dia makan, berebut..... Bunyi dia mengunyah epal yg rangup tu membuatkan aku kecur.....


Apa tengok-tengok?!


Romantik, berdua-duaan sambil memikirkan masa depan.....

Abang Gizmo..... abang kat mana? Adik Ginger takut nei.....!

Adik @ Minah melihat dari jauh, nak dekat takut.....

Dah makan, titon le plak.....


Chomel x kitaolang?

MRSMKT TETAP DI HATI

Gambar ni diambil oleh photographer Berita Harian pada tahun 1999 (masuk paper beb!), kitaorang konvo/grad. Last Batch of Millenium!!!!! That's why batch kita org best, SPM of Millenium! Last batch yang amik SPM dengan Pangkat & Agregat, skang mana ada dah.....

MRSMKT tetap di hati,
Walau jasad jauh menanti,
Kan ku kembali mengingati,
Saat manis dan duka yang bersemi,
Agar lekat dan terpahat mati,
Menjadi kenangan yang kekal abadi,
Buat insan yang mengenali,
Moga terus mekar di hati.....

Nampak x muka hamba kat belakang tuh!

Monday, May 11, 2009

REUNION MRSMKT BATCH 98/99, PART 6: BBQ NITE IN WHITE

Malamnya pula diadakan Majlis Barbeku bertempat di Kembara Resort, kat Pantai Medang.....
Tema pakaian semuanya putih.....

Sambil makan, sambil berkaraoke, melayan hati masing-masing.....







Pilih le lagu.....









REUNION MRSMKT BATCH 98/99, PART 5.5: TELUK KETAPANG

After launching ceremony, Rosliza ajak aku keluar minum petang kat Pantai Teluk Ketapang. Rosliza Ariffin is my classmate, skang keje ngan CIMB. So naik kereta dialah ke sana, x jauh pun, dekat sangat. Untuk pengetahuan korunk, MRSMKT ni dekat je ngan pantai, so kat skool ni selalu windy & mmg best! x de kat sekolah2 lain tau! Aku ke sana ngan Che Dah, my classmate jugak, skang keje kat Kuantan. Dan disertai oleh Emod, my Homeroom mate, Homeroom F2, bawah Cikgu Badrulhisham, Cikgu Fizik yang masih lagi mengajar kat sana.....
So kitaorg berempat ke sana, nak menikmati angin petang sambil minum2 lepak.....

Che Dah, Rosliza & Emod, tengah melantak Sotong Goreng Tepung, Ikan Goreng Tepung & Keropok Lekor..... Pergh..... nak makan lagi le, murah plak tu! sambil menghilangkan dahaga minum air kelapa muda!


JOM LAH!

REUNION MRSMKT BATCH 98/99, PART 5: TELEMATCH!

Lepas launching, acara padang sekali lagi berlangsung. Kali ni Telematch, antara super senior dengan the very junior (student form 2). Permainan ada 3 je yg kita wat, first main pusing2 kat kayu hoki then berlari..... Mmg kelakar habis lah! semua jatuh tunggang terbalik bila nak lari..... Pastu main Tiup Belon, yang menang Belon sapa paling besar..... Last main berjalan sambil kepit kayu hoki kat celah kangkang, then kepit bola hoki kat celah ketiak! ok x? hahahaha..... yang ni aku main, tapi biasalah dah x pro namanya.....


"Aku punya ok apa?" Suhaidi mengadu kat Mat Amir.....

Ramainya penonton.....

Pusing! jangan x pusing!


Suhana, Fazilah my classmate & her husband.


Anak Nai, tomeinya.....!

Ni plak bila nak ada anak sendiri? Baby tu Fazilah punya tuh!

REUNION MRSMKT BATCH 98/99, PART 4: LAUNCHING CEROMONY "SIREH PULANG KE GAGANG"

Pukul 2.00 petang, so bermulalah Majlis Perasmian MRSMKT REUNION Batch 98/99, SIREH PULANG KE GAGANG: WHERE A DECADE OF JOURNEYS & ERRANDS MEET.



We all berkumpul kat pintu masuk Dewan Ibnu Sina, menunggu kehadiran cikgu2, tapi agak hampa coz sume cikgu busy ngan program masing-masing, yang ada hanyalah Cikgu Syarifah Zaharah Binti Tengku Embong, Timbalan Pengetua Hal Ehwal Akademik, 10 tahun dulu dialah Cikgu Biologi aku from form 4 sampai le abis SPM. Dia memang best! Sebab dialah aku suka gila ngan subjek Bio, dan x sia-sia aku dapat A1! (ceh membangga diri le plak.....). Dialah yang akan rasmikan majlis nih.....




Selain Cikgu Syarifah Zaharah, Pok Nik pun ada! (ber T-Shirt biru) Cikgu Nik Fadzil, my History Guru. X berubah berbanding 10 tahun dulu. Tetap mengajar sejarah untuk MRSMKT punya students.....


View from backstage.....

View from pintu masuk Dewan

Masing2 control.....

Form 2 MRSMKT membuat persembahan Tarian Zapin..... Bravo! ada class!!!!!

Giliran bekas pelajar pompuan pulak buat persembahan..... Nyanyi lagi Kau Ilhamku ramai2, then tengah2 lagu tu, Zima bacakan sajak..... Touching!

Boys turn to perform! Kita orang nyanyi lagu Semangat Yang Hilang, cam x kena je tema lagu nih..... Nih kat backstage tengah prepare & tunggu turn nak perform.....

Ameen & Am memulakan nyanyian diiringi petikan gitar oleh Abu.

Yeah!!!!!

After persembahan semua tuh, ada satu lagi persembahan, nyanyi lagu Maktab la plak! First round nyanyi Malay Version, then baru English Version. Suprisingly, junior kita orang x tahu English Version, means diorang tak pernah nyanyikan pun lam English Version..... tu yang wat spesel tuh.....


Dapat hamper tuk team Bola Sepak, menang 4-2.

Souvenier untuk Maktab, tengah2 majlis berlangsung, Cikgu Fabilah sampai, ni lah Cikgu Kimia aku! I Love Kimia! hahahaha..... Masa form 4 sem 1, aku mmg x suka pun subjek nih, nak dapat A apa lah lagi kan..... but masa sem 2 form 4 aku mula menyukainya, kerana ianya interesting! Thanks cikgu Fabilah, dapat A1 jugak! (riak lagi.....!)




In memories.....
Pray that your loneliness may spur you into finding something to live for, great enough to die for.

Dag Hammarskjold (1905 - 1961)
You love the world very dearly. If you did not love the world, you would not mention it so much. It is always the purchaser who first disparages what he wants to buy. If you wre done with the world, you would not mention it either for good or evil. As it is, you keep mentioning it because, as the proverb says whoever loves a thing mentions it frequently.

Rabi'a al-Adawiyya