He who has a thousand friends has not a friend to spare,And he who has one enemy will meet him everywhere.

Ali ibn-Abi-Talib (602 AD - 661 AD), A Hundred Sayings

Monday, September 8, 2008

AMPANG MALI!

Ampang, dah lama x pi makan2 kat sana. So semalam lepas ke Sogo buat hari ke 2 berturut, dan dengan tiada hasil untuk di beli, maka aku berangkat le ke Ampang, dengan niat nak ke Ampang Point nak shopping, tengok jam plak dah pukul 6.45. So amik keputusan berbuka then baru ke sana. So aku ngan Bro Uzzey, mengorder makan di JUARA CAHAYA CAFE, dulu masa aku duk Ampang, hari2 le aku makan sini, dah biasa.

Berbuka dengan Siakap Masak 3 Rasa, Sayur Goreng Campur & Ayam Padprik.

Pastu pi shopping kat Royel, Ampang Point. Dapat la baju yang aku nak.....

BERBUKA DI KAKI LIMA

Last Saturday - puasa yang ke-6 aku diajak Rafiq untuk keluar berbuka di luar. Aku pun dengan segera membuat keputusan untuk berbuka sekitar Sogo, coz nak pi shopping baju ke apa ke kan.... tapi sebelum tu aku, Bro Uzzey & Rafiq berjalan2 merentasi pasar malam Jalan TAR. Bersesak-sesak, ramai umat yang datang nak berbelanja, mungkin x nak bersesak bila dah dekat nak raya, tapi bila dah semua turun awal2 gak nak bershopping, gayanya cenggini le, just lalu je, x sempat nak membelek dan mengusha barang2 yang dijual.

Dah separuh jalan, tetiba hujan renyai2 plak, ambil keputusan segera ke Sogo untuk mencari tempat berteduh sekaligus mencari warung/restoran yang boleh dijadikan tapak untuk berbuka..... Sesampai je, Sogo x bleh plak nak masuk, sebab x de kad ahli.... Huh, waktu berbuka dah dekat, jadi amik keputusan berbuka di kaki 5 sogo jek..... minum air tebu dan melantak SteamBoat ala2..... gitu. Huhuhu..... so berbuka le kitaorang di kaki 5, bukan sahaja kitaorang, ramai lagi umat lain yang berbuka ngan kitaorang kat situ.



Dah pun berbuka sekadar syarat berbuka, hujan pun dah reda, terus ke Kg Baru, sebelah Kuala Lumpur International Hotel, kita orang melantak kat ROSDET, restoran kegemaran aku..... Makan Nasi Putih, Tom Yam Campur, Udang Sambal Petai, Kailan Goreng Biasa, Ayam Halia, Daging Goreng Pedas..... alhamdulillah kenyang.
Pray that your loneliness may spur you into finding something to live for, great enough to die for.

Dag Hammarskjold (1905 - 1961)
You love the world very dearly. If you did not love the world, you would not mention it so much. It is always the purchaser who first disparages what he wants to buy. If you wre done with the world, you would not mention it either for good or evil. As it is, you keep mentioning it because, as the proverb says whoever loves a thing mentions it frequently.

Rabi'a al-Adawiyya