He who has a thousand friends has not a friend to spare,And he who has one enemy will meet him everywhere.

Ali ibn-Abi-Talib (602 AD - 661 AD), A Hundred Sayings

Wednesday, September 24, 2008

BUAH TANGAN DARI BOSS

Semalam lepas solat Asar berjemaah kat surau office, Boss bagi2 kan hamper untuk semua staff, termasuk untuk staff kat Terengganu.

Semua dapat 2, satu beg yang berisi sejadah, kain pelekat, kopiah, sebuah Al-Quran, penunjuk arah kiblat dan buku Yassin serta satu kad ucapan hari raya untuk lelaki, untuk perempuan plak kain pelekat ngan kopiah digantikan dengan telekung solat dan kain batik.

Hamper plak kalau tahun lepas di isi dalam satu beg pakaian penuh, tahun ni dalam beg hijau cam lam gambar tu le..... Alhamdulillah, ada juga niat nak kasi. Terima kasih.

PAGI DI OFFICEKU

Waktu pagi di officeku..... Sejam jugak kena berdiri sambil mendengar keletah boss aku, plus tazkirah harian yang banyak juga memberi peringatan pada aku.....

Pray that your loneliness may spur you into finding something to live for, great enough to die for.

Dag Hammarskjold (1905 - 1961)
You love the world very dearly. If you did not love the world, you would not mention it so much. It is always the purchaser who first disparages what he wants to buy. If you wre done with the world, you would not mention it either for good or evil. As it is, you keep mentioning it because, as the proverb says whoever loves a thing mentions it frequently.

Rabi'a al-Adawiyya