He who has a thousand friends has not a friend to spare,And he who has one enemy will meet him everywhere.

Ali ibn-Abi-Talib (602 AD - 661 AD), A Hundred Sayings

Monday, December 3, 2007

THE OFFICE

















ELEKTRIK TERPUTUS...


tengah syok makan tgh hari tadi dekat floor 2 office, 1.30 PM - elektrik/current/api atau seumpamanya panggilan yang digunakan terputus... panas lah jugak, nasib baik angin kat luar kuat... so menunggulah aku akan kehadiran balik bekalan elektrik bersama-sama ngan staff lain sambil berborak. macam-macam topiklah keluar, dari pergi haji ke topik makanan... sedar tak sedar 4.30 PM tadi baru la elektrik muncul kembali... 3 jam gak lepak borak... satu masa yang cukup untuk relax...


sebelum tu, aku ke CIMB BANK, bank-in cek-cek... bayar bil...

ke gerai makan tengah hari kegemaran... bungkus lauk ikan makin masak asam ngan kerabu perut, and just a little bit kuah percik (lauk daging bakar kegemaran dah abis...) then balik office melantak sehinggalah bekalan elektrik terputus...

WEEKEND...

tak sempat nak update blog... tambahan la plak rumah sewa baru belum ada internet... lambat betul la kontraktor tu nak sambung... balik rumah dah tak tau nak buat apa selain tidur dan melantak... huh...!

last saturday, aku buat apa ha...? oh sebelum tu, jumaat malam pergi karaoke kat News KTV at City Square, Ampang... (Plaza Yow Chuan - betul ke eja cam nih...?) sedap la juga nyanyi... hehehe... bukan memuji tapi orang yang cakap... hahahaha... (ntah2 orang utan...)

saturday plak cam biasa, rutin hari minggu orang bujang - basuh baju yang dah seminggu pakai, berlambak (satu almarilah senang). petang kuar ngan ira, kawan lama kat universiti dulu... masa blaja dulu x kenal pun dia, masa praktikal kat Pusat Teknologi Makanan (Food Technology Centre), MARDI Serdang baru lah kenal...
orangnya sweet, lemah lembut, baik sesangat... (saja je puji lebih nih...)

malam pulak, si ajib ajak pergi downtown, saja melepak katanya... sempat gak dia shopping jersi liverpool "surau" (istilah nih peminta jersi je tau... nak tau tanya si ajib) - tawar menawar lah dia... last2 dapatlah harga yang boleh diterima akal... tetiba plak aku lapar... tanya si ajib, dia pun belum makan, diajaknya aku ke KAFE MENGKUANG, sebelah Plaza Pheonix (tempat yang ada futsal tuh... entah apa ke namanya... lupa la plak...) abang ipar dia punya.... hehehehe... so makan free la yea...! aku tibai maggi goreng ngan honey lemon... masyuk gak rasanya... si ajib plak melantak mee hokkien n honey lemon gak... nak order western food cam melampau lak... yea la org nak belanja, kena la berpada-pada order... tak gitu...?

balik tido...

ahad pagi, bangun lambat la gak, angkat kain yang dah dijemur semalaman. lapar la pulak, pi le makan kat RHB (Restoran Hijris Bistro), mamak punya stail... ingat nak balik terus, ada plak pelawaan pi PAVILLION, kat bukit bintang tuh... hmmmm daripada dok umah, confirm aku tido... so pergi sana, boleh luang masa berjalan-jalan dan tengok suasana...

memang cantik, the PAVILLION design very different and memang cantik, each boutique ada bentuk n stail dia sendiri, so x boring la jalan2 sini, may be tempat baru... jengah kat GSC sini, hmmm... ada movie menarik... so beli la tiket for THE KINGDOM - lakonan Jamie Fox ngan Jennifer Garner (berkisar tentang serangan berani mati yang berlaku di Al-Rahmah, Arab Saudi) - but, cerita ini agak kurang sesuai, coz memaparkan "kekejaman n kejahatan" muslim dalam menghuru-harakan dunia... well itulah provokasi dalam cerita ini... in reality, we don't know what was really happen. anda tengoklah sendiri cerita ini, ada plot yang menarik dan sedih, ada plot yang menghukum seseorang yang bernama muslim, tanpa berselindung tapi tidak semuanya kan...? entahlah...

oh ya... sebelum masuk panggung, i've win 1 free movie ticket from GSC, yeeehaaa...! ada kuiz from DJ kat situ, just a simple question dia tanya - how many cinemas in GSC PAVILLION ? - terus aku angkat tangan and answer it - "13". hehehehe... dapat la tgk free movie nanti... nak tengok wayang apa ha....?
Pray that your loneliness may spur you into finding something to live for, great enough to die for.

Dag Hammarskjold (1905 - 1961)
You love the world very dearly. If you did not love the world, you would not mention it so much. It is always the purchaser who first disparages what he wants to buy. If you wre done with the world, you would not mention it either for good or evil. As it is, you keep mentioning it because, as the proverb says whoever loves a thing mentions it frequently.

Rabi'a al-Adawiyya