He who has a thousand friends has not a friend to spare,And he who has one enemy will meet him everywhere.

Ali ibn-Abi-Talib (602 AD - 661 AD), A Hundred Sayings

Tuesday, August 25, 2009

BERSOLAT

Bersolat Zuhur ngan boss n semua staff.....




En. Azmi (my boss) yang baju biru tengah baca hadis..... Tentang puasa le.....

BERBUKA HARI KE-3

Minum Air Epal Hijau + Dragon Fruit..... Air E-Dragon.

Ayam Masak Merah

Sayur & Tempe.....

Muih....

Kurma, boss kasik.....

Monday, August 24, 2009

BERBUKA NASI BERIANI

Majlis berbuka puasa..... hehehe, majlis ke? setakat makan 2 org je.....

Air Cincau + Sari Kelapa Perisa Laici..... so namanya Air CinCi.....


Gambar terbalik le plak, Tempe Goreng

Pun gambar terbalik, Acar Timun

Ayam Masak Merah

Nasi Beriani

DAUN DECO

After sahur, biasa le sambung tidor, hujung minggu plak tu..... Pastu bangun, aku ke toilet, ternampak pokok yang dah ada kat umah, nak alihkan pokok pasal dah makin besar, pasu ada tapi tanah plak x cukup.....

Terus ajak Bro Uzzey ke Pusat Kawalan Kusta Negara, Sungai Buloh. Dekat je dari umah, last ke sini bila entah, peli 4 pokok hiasan, tapi tersilap beli kat nurseri tepi jalan, patut masuk dalam lagi, x tahu lagi masa tu.....



Ni le pokok yang di beli, Afro Tree..... entah apa ke namanya, panggil pokok afro, satu RM 8.00 beli 3 dapat RM 20.00. Letak atas meja makan.



Ni pun x tahu apa ke namanya, kasi gantung punya.....

RM 5.00

First puasa aku keluar ke KL ngan bro Uzzey, ke Sogo, ke situ ke sini, so berbuka kat warung je le. nak ke restoran, semua dah penuh. Dalam kelam kabut, amik le makanan cam lam gambo tu.

RM 5.00..... Cekik darah punya warung, aku amik seketul ayam kicap ngan sayur. Air x order pasal dah ada..... Hmm..... nak untung cepat punya pasal, sanggup letak harga mahal gila..... Rasanya? hampeh, cam makan nasi ngan air kosong, x de rasa masin x de rasa manis.....
Meja sebelah aku la, RM 17.50, makan 3 org, lauk lebih kurang aku..... Bro Uzzey lak RM 6.50 - Lauk Ikan Goreng ngan sayur..... Huh!

Kat mana aku makan x yah le tahu.... Kayo mak cik tu! Huhuhuhu!

AGAR-AGAR

Jom masak agar-agar.....

Masukkan Hirisan Buah Kiwi ngan Dragon Fruit

Masak agar-agar.....

Pastu dah siap!

Best? rasa agar-agar le.....

KFC BERSAMA MAZIAH

Cik Maziah yang bertudung hijau tu belanja, dia dapat untung biz dia..... Alhamdulillah, doakan dia makin sukses dan berjaya! Nanti belanja lagi, aritu x cukup le.... Muahahaha!


SELAMAT MENYAMBUT RAMADAN

Salam, belum terlambat untuk ku ucapkan Selamat Menyambut Ramadan Al-Mubarak..... Semoga semua Muslimin dan Muslimat di melata muka bumi berkesempatan berpuasa dan mengharungi dugaan berpuasa di Bulan Ramadan yang mulia ini.....

Jangan ponteng puasa kay!

Wednesday, August 5, 2009

HANYA TAKDIR 2

Dah takdir, dapat free pass masuk Outdoor Theme Park kat Genting, tapi dah expired 31 July lepas..... Tak de rezeki, well terima je lah.....

BSS

Persatuan Budi Suci Sejati menyambut Ulang tahun ke-50 Disember 2008 lepas, actually gambo ni dah lame lam handphone aku, bila dah penuh, baru ada rasa nak letak sini.....
Actually aku dapat job amik gambo sepanjang sambutan persatuan ni kat somewhere in Gombak, pasal seorang ahli persatuan ni staf at my office.


Album ni buatan sendiri, x de dipasaran mana2 seluruh dunia, pi lah cari sampai lubang cacing pon x de, pasal kitaorg wat sendiri. Inilah speselnya menggunakan perkhidmatan fotografi kitaorang, album yang bakal menjadi milik anda hanya satu lam dunia bak kata oghang puteh - couture.....

Album dibuat 2 salinan atas permintaan persatuan. If I not mistakenlah, ada 50 pages kot..... satu album ada 250 pictures size 4R, ni pun kalau x silaplah..... nak tahu berapa harga sudi2lah contact okay!

Just kenangan yang aku ingat lagi sampai sekarang.....
Kalau dah lupa bleh tengok balik lam ni kan?

HANYA TAKDIR - IN TEAM

Tiada lagi yang bertanya
Tiada lagi yang peduli
Malam dan siang serupa
Tiada bulan tiada mentari

Gelap gelita di sini
Sama gelitanya hati
Hidup hari ke sehari
Esok yang indah umpama mimpi

Bebunga yang baru berputik
Berguguran di setiap detik
Di mana tanda setia saudara
Di himpit derita tiada siapa
Sedia membela
ohh ohhhh.

Biar terbatas langkah
Tiada yang menyebelahi
Demi satu amanah
Semangat membara berapi

Biar tiap ruang darah mengalir
Perjuangan tak berakhir
Bukan dia bukan kuasa
Penentu segala hanyalah takdir

Bebunga yang baru berputik
Berguguran di setiap detik
Di mana tanda setia saudara
Di himpit derita tiada siapa
Sedia membela
ohhooooo..

Biar terbatas langkah
Tiada yang menyebelahi
Demi satu amanah
Semangat membara berapi

Biar tiap ruang darah mengalir
Perjuangan tak berakhir
Bukan dia bukan kuasa
Penentu segala hanyalah takdir


RENUNG-RENUNGKANLAH.....

SAFETY IN STYLO!

Safety in Stylo! huhuhu..... tu lah tagline dia - PYRAMEX SAFETY GLASSES. Aku dapat free satu, satu je lah..... Made in USA.

Model: Ztek
Frame: Gold Mirror

Gold Mirror Lens:
  • Gray polycarbonate lens with gold mirror coating.
  • Offers protection from excessive glare
  • Provides 99% protection from harmful UV-A and UV-B rays.
  • 100% polycarbonate lenses
  • Scratch-resistant lenses
Ztek Features:
  • Economical wrap-around single lens provides full panoramic view
  • Soft non-slip rubber temple tips provide non-binding fit.
  • Integrated nose piece.
  • Exceeds ANSI Z87.1-2003 High Impact Requirements
  • CAN/CSA Z94.3-07
Cun beb! nak cakap kat wa, wa bleh tolong orderkan, kalau ada stock bleh kasik trus..... kalau x tunggu le wa order dari sinun..... Jangan segan beb, gerenti lu puas hati.....
nak tahu lanjut pasal modelnya, plz go to www.pyramexsafety.com

CHEERS!

BILA?

Salam buat kekasih.....
Ku ukur jarak hidupku, bukan ku ketahuan mana pinggirnya.
Ku cuba jengah kembali sejarah tinggalan, tiada apa yang harus kubanggakan.
Ku cuba menilai, tiada yang boleh dinilaikan.
Ku cuba, aku makin mencuba..... tapi tiada masa kedua untuk kubetulkan.


Berselirat, bukan aku tak mahu melepasi jaringan ini, tapi aku manusia.
Lemah, aku sudah mencuba.
Tapi cubaan aku bukanlah yang terbaik.
Cubaan sekadar menangisi apa yang sudah.....
Makin sudah jauh berlalu, masih tiada ruang dan cara.
Hilang sudah harapan kononnya, tapi aku yang buta.

Ya Allah, jaringan ini terlalu kuat dan tebal untuk kulepasi.
Ya Allah terlalu jauh hatiku untuk melihat sinar-MU.
Ya Allah sepinya hatiku walau bertemankan-MU.
Ya Allah buruknya aku walau semuanya yang ada adalah terindah.
Ya Allah mengapa aku terlalu buta?


Ya Allah berikanlah aku jawapan.....
Kan ku cuba mencari walau lambat, aku akan mecarinya.....
Ya Allah ampunilah aku!

BISKUT 04.08.09





HANYA TAKDIR.....

Bila dapat tahu Ginger mengandung, pergh bukan main seronok aku...... Semalam tengok dia makin bulat, dah macam buah pear, tak sangka bangun pagi tadi, dia dah pun beranak..... tapi hayat anaknya x panjang, mati semasa lahir or kenapa aku x tahu..... mati kesejukan ke? entah le..... sedih beb, tunggu berbulan-bulan nak dapat anaknya, sekali mati le plak, dah le menatang ni susah nak mengandung, sekali berank pun sekor...... x pe lah, dah takdir..... bukan Gizmo & Ginger yang tentukan, dah takdir..... Kalau Gizmo & Ginger ada baby kan meriah, berdua lagi nampaknya......

Pray that your loneliness may spur you into finding something to live for, great enough to die for.

Dag Hammarskjold (1905 - 1961)
You love the world very dearly. If you did not love the world, you would not mention it so much. It is always the purchaser who first disparages what he wants to buy. If you wre done with the world, you would not mention it either for good or evil. As it is, you keep mentioning it because, as the proverb says whoever loves a thing mentions it frequently.

Rabi'a al-Adawiyya