He who has a thousand friends has not a friend to spare,And he who has one enemy will meet him everywhere.

Ali ibn-Abi-Talib (602 AD - 661 AD), A Hundred Sayings

Thursday, June 12, 2008

HOUSEMATE

Maka berlangsung sudah Majlis Perkahwinan dan Persandingan Ousemate aku..... dan akulah yang menjadi pengapitnya..... huhuhuhuhu.....
So, of course akulah yang dilantik dan mendapat tender untuk mengambil gambarnya. Tapi aku just cover belah lelaki sahaja, belah pompuan x dek plak mintak.....
2 sesi la aku snap gambar, masa nikah dan juga masa kenduri umah pengantin lelaki.

Majlis Pernikahannya berlangsung di Kg Sungai Batang, Bagan Datoh, Perak..... semuanya berjalan lancar, dan yang x tahannya sepatah pun apa yang dia orang cakap aku x paham..... maklum la mamat Kelantan bersembang ngan Javanese..... cam ayam ngan itik..... hehehe
Bila dah jadi pengapit, mesti la dok sebelah pengantin lelaki masa akad nikah tuh..... Tok kadi tanya soalan kat pengantin aku plak yang menggelabah nak jawab..... Cuak x pasal.....

Ni gambarnya masa Majlis Nikah. Actually kalau aku dah jadi pengapitnya, masa bila la plak aku nak snap gambar. Of course le mastermind yang amik, sapa lagi kalau bukan Bro Uzzey.

Ni plak gambarnya masa Majlis Bertandang, berlangsung di Gersik, Muar, Johor. Majlis ni melibatkan 2 pasangan pengantin, abang ngan adik sekali..... Meriah! dan sama la gak masa kat Perak akulah juga jadi pengapit pengantin.

Pray that your loneliness may spur you into finding something to live for, great enough to die for.

Dag Hammarskjold (1905 - 1961)
You love the world very dearly. If you did not love the world, you would not mention it so much. It is always the purchaser who first disparages what he wants to buy. If you wre done with the world, you would not mention it either for good or evil. As it is, you keep mentioning it because, as the proverb says whoever loves a thing mentions it frequently.

Rabi'a al-Adawiyya