He who has a thousand friends has not a friend to spare,And he who has one enemy will meet him everywhere.

Ali ibn-Abi-Talib (602 AD - 661 AD), A Hundred Sayings

Tuesday, November 4, 2008

MASLINDA'S OPEN OUSE

Maslinda, my friend masa kat MRSM KT dulu, dia berkongsi birthday ngan aku. Every year since aku stay kat KL nih, dia x lupa ajak aku ke open ouse dia, dan aku pun x lupa nak singgah.

A boy with Ben 10 shirt.

Anak sedara Mas, aku lupa le namanya..... Chomelnya!

KAK ZIE & ABE PIN'S OPEN OUSE

Last 2 weeks..... pi open ouse umah Kak Zie at Batu 13 Puchong. Kak Zie is my cousin. Anak pertama Mak Long, kiranya dia the oldest cousin lam family belah mak.....

Sampai awal, sebab dia soh aku datang awal, semua x prepare atas meja lagi, so aku le yang nolong wat sume, nasib baik aku x kena masak skali. Satay belum di bakar, so ni le turn aku nak tunjukkan kepakaran aku nak membakar satay.....

Kak Zie marinete sendiri satay nih, sedap. Aku cuma tolong bakar n tolong makan je le.....

Ni anak bongsunya - yang ke 5, Aina cenonet..... huhuhuhu..... comel kementot. sebelah tu anak jiran...... ntah nama apa.

Abe Pin, bukan ayah pin. Husband Kak Zie, keje kat Autologistics Proton, sedang bergelut membakar satay.


YUMMY!

SAMSUNGKU!

Dah 14 bulan aku bersama ngan handset aku nih..... 4 bulan lagi warrantynya tamat. Until now, masih x de masalah. jangan dah abis edah warranty dia wat pasal plak.....

AIR BARLI + BLACK PEPPER STEAK + SPICES POTATOES WITH BUTTER

Aku dah lupa exact date makan benda nih sume, maklum le nak update blog nih cam malas je..... baik x yah ada blog kalau cam nih kan?

Anyway dah balik keje aku x tahu nak masak apa, so cuaca hari tu aku ingat hujan plak tuh, so nak makan sesuatu yang boleh memanaskan badan.

So aku boil biji2 barli.... wat air barli.

Then, ada daging beku lam fridge, amik & aku marinete ngan Black Pepper Sauce, then bakarnya, jadi le Black Pepper Steak.

Then, Bro Uzzey balik, amik kentang, potong 2, then rebus ngan kulitnya. Kemudian dia toskan air, masukkan sesudu dua mentega, gaul sampai cair, then dia masukkan mix herbs..... yummy terangkat rasa manis dan lemaknya......

Maka makan le aku hingga kekenyangan..... Alhamdulillah!

OUTING FOR MAX PHAYNE

Keluar larut malam ke KLCC ngan Bro Uzzey nak nengok MAX PHAYNE................ hampeh, lembab n memboringkan. Tuuut................. Abis creta.

(Gambar2 nih di maik sebelum ovie tuh, so masih boleh senyum, kalau dah kuar panggung baru amik, mmg senyum hampeh le......)




RAPID KE TEXAS

X aku sangka le plak bus RAPID KL ada pi Texas..... Terkezut gak aku mula2 tengoknya. But bila difikir2kan betul ke tak, memang betul jawabnya..... Bus ni pi TEXAS INSTRUMENT kat Keramat..... hahahaha..... aku ingatkan bas nih pi Texas kat USA sana nun!

Kalau betul best x? Lu pikir lah sendiri!
Pray that your loneliness may spur you into finding something to live for, great enough to die for.

Dag Hammarskjold (1905 - 1961)
You love the world very dearly. If you did not love the world, you would not mention it so much. It is always the purchaser who first disparages what he wants to buy. If you wre done with the world, you would not mention it either for good or evil. As it is, you keep mentioning it because, as the proverb says whoever loves a thing mentions it frequently.

Rabi'a al-Adawiyya