He who has a thousand friends has not a friend to spare,And he who has one enemy will meet him everywhere.

Ali ibn-Abi-Talib (602 AD - 661 AD), A Hundred Sayings

Thursday, November 29, 2007

THE PICTURES


fotografi memang salah satu hobi aku, tapi bukanlah satu kepakaran aku untuk dipertunjukan dalam bidang ini, cuma mencuba dan terus mencuba... kalau ok, bolehlah aku teruskan, kalau tak, i still can learn and gain the knowlegde... rite?

all of those pictures in this blog, aku cuma menggunakan kamera telefon mudah alih aku sahaja... really, captured by SAMSUNG SGH-U600 and edited by that phone... 3.2 megapixels, auto focus... semuanya memuaskan hati aku dan semua gambar tu agak menarik dan jelas...

jadi kalau ada masa terluang dan juga ada idea, aku mengaplikasikan kemudahan yang ada, dengan semangat nak mencuba dan terus mencuba... ok lah untuk aku yang hanya untuk kepuasan hati sendiri dan jiwa sendiri...

bolehlah daripada tiada apa yang nak aku lakukan dan luahkan... just a simple things...

KEPUTUSAN...


mana aku belajar, di situlah aku mengambil peperiksaan... 20 november it's my last paper exam... for this semester lah...

3 papers semuanya, early this month memang aku pening dan sibuk... then pagi tadi just check the website, mana la tau kot2 keputusan dan keluar...

just shock!!! 2 of 3 papers dah terpampang keputusannya...

alhamdulillah, dapat juga gred yang memuaskan hati, berbaloi dengan apa yang aku dah belajar dan buat sebelum exam tuh... kalau dapat gred lagi bagus lagi seronok... syukurlah...

STUFF...





STUFF...





UNTUNGNYA...



pagi khamis yang sejuk dan nyaman (dalam office le, kat luar tak tau la plak)... sarapan hari ini memang belum makan dan setiap hari aku memang tidak bersarapan... hmmmm... macam mana tuh...

tak perlu nak bersarapan, "4 beautiful & adorable mummy" kat floor ni memang pemurah, setiap pagi ada sahaja makanan yang terhidang... jadi sarapan ke tidak aku tak kisah, selagi aku bekerja di sini... seronok kan? mereka semua baik, ceria, seronok dan kelakar... memang ceria dan gembira hari-hari aku kat office... sebelum keje sini nak datang ke office pun memang aku tak berapa suka, suasana dan ceritanya x mengujakan... but now... x sabar rasanya nak datang office, coz i have life here...

thanks to all 4 beautiful & adorable mummy KAK WA, KAK ZYIRENE, KAK BADA, & KAK FIDA... thank you so much...!!!

this morning, just have a slice of kuih seri muka, hmmm... yang ni KAK ITA yang buat, she at 2nd floor of my office. sebelahnya KAK INA. these 2 mummy pun sama best ngan 4 mummy yang ada kat floor aku... kalau lunch, biasanya akak berdua ni lah yang makan bersama aku... kalau berborak... memang riuh rendah la ngan gelak ketawa diaorang... wah, betul2 seronoklah aku kat sini...
+++ nak lunch apa hari ni...? +++
Pray that your loneliness may spur you into finding something to live for, great enough to die for.

Dag Hammarskjold (1905 - 1961)
You love the world very dearly. If you did not love the world, you would not mention it so much. It is always the purchaser who first disparages what he wants to buy. If you wre done with the world, you would not mention it either for good or evil. As it is, you keep mentioning it because, as the proverb says whoever loves a thing mentions it frequently.

Rabi'a al-Adawiyya