He who has a thousand friends has not a friend to spare,And he who has one enemy will meet him everywhere.

Ali ibn-Abi-Talib (602 AD - 661 AD), A Hundred Sayings

Thursday, February 21, 2008

ART of WOOD SKELETON

Boring bila kat umah, ni lah keje aku...
Last week pi kedai hapa ke nama ke entah, so terjumpa la benda nih...
apa lagi aku beli ler... coz murah, yg kecik RM1.50, yang besar tambah 50 posen lagi...
menarik untuk di buat hiasan...
dah gam dah, cuma belum spray varnish, konpem cantek n baik punya....
Yang nih namanya LABAH-LABAH TARANTULA la..... kalau yang hidup, x de nye aku nak simpan dlm bilik... huhuhu....
Yang ni plak, UDANG GALAH beb... besar saiz nih... pergh kalau pekena makan nih mampuih aku... maklum la aku alah ngan udang....
sang SEMUT gergasi... bilik aku yang manis atau aku yang manis nih... muahahahaha....
STYRACOSAURUS namanya... Dinosaur yang tinggal tulang je...
cik IKAN LUMBA-LUMBA nak berlumba, tapi x de la airnya pulak....
KUMBANG TANDUK, cantik beb kalau ada yang sebesar nih....
ni KUMBANG gak, lupa plak hapa ke namanya... bukan lalat beb... x de hati la plak aku nak amik lalat letak lam bilik aku...

nak tambah lagi koleksi, bleh bukak zoo plak kat dlam bilik.... kihkihkihkih.....
ni satu lagi, aku x siapkan, penat n gam dah abis....
Pray that your loneliness may spur you into finding something to live for, great enough to die for.

Dag Hammarskjold (1905 - 1961)
You love the world very dearly. If you did not love the world, you would not mention it so much. It is always the purchaser who first disparages what he wants to buy. If you wre done with the world, you would not mention it either for good or evil. As it is, you keep mentioning it because, as the proverb says whoever loves a thing mentions it frequently.

Rabi'a al-Adawiyya