He who has a thousand friends has not a friend to spare,And he who has one enemy will meet him everywhere.

Ali ibn-Abi-Talib (602 AD - 661 AD), A Hundred Sayings

Thursday, August 28, 2008

LAGU,COKE,KUNYIT

Lapar..... Dinner just tapau dari cafe kat umah. Sambil mengadap lappyku, tangan merayap nak mencari lagu lagu baru yang best. Seblum tu, ada jumpa beberapa lagu yang memang hendak didengar, cuma sebelum ini belum jumpa. Skang mission nak mencari lagu Tok Ki-Hampa & Rindu PadaMu-Yassin, x jumpa2 lagi. Ada makhluk Allah yang inginkan lagu nih, dia nak cari pun x jumpa jugak rasanya..... Aku nak cuba sampai dapat..... Cayalah!
Just Nasi Putih Ayam Kunyit yang amat le aku suka, sambil ditemani minuman yang dah lama aku x minum, bukan apa nak kurangkan sangat2 minum air nih, Vanilla Coke, lepas gian.....


BERBALOI

Hari ini Khamis, esok dah Jumaat, Isnin nanti Insya allah puasa..... Cepat dan cepat sungguh masa berlalu. Today, banyak kerja aku kena settlekan..... tambah pula Aufa cuti, ditambah lagi tender2 yang memerlukan TC, pening aku. Kepala masih berhayun dan berputar gara2 hujan lebat semalam. Tapi alhamdulillah, uasah keras dan diselangi gelak ketawa dan usik mengusik K Zyirene & K Bada serta Maziah, x rasa aku macam banyak kerja..... Berbaloi dan penat pun x rasa. Tengok jam dah pun pukul 1.02 minit..... sambil Maziah mempelawa makan..... Aik x pernah pun selama ni dia pelawa kita orang makan, hari ni pulak.....

"Cepat le, saya lapar nih, kang oghang kan saya makan....." Lapar bebenor bunyinya. So berangkat ke Warung Ikan Bakar Arang yang sememangnya situ sahajalah tempat kita org melantak waktu lunch. Maziah makan Nasi Putih bersama Bayam Masak Putih ngan Ikan Keli Bakar + Air Suam nak jaga suara..... menu Kak Bada pula Nasi Goreng Paprik bersama Teh 'O' Ais, Farhana joint sekali makan, Mee Kari bersama Air Sirap Bandung, Kak Comel Zyirene plak melantak Kue Tiaw Goreng ala Banjir bersama minuman Watermelon Juice..... aku plak simple je, Nasi Ayam Goreng Berempah bersama Minuman Laici kegemaranku......




Dah kenyang makan sambil berborak dan berkongsi cerita, maka berangkatlah pulang menyambung kembali tugasan yang masih tersisa.....
Pray that your loneliness may spur you into finding something to live for, great enough to die for.

Dag Hammarskjold (1905 - 1961)
You love the world very dearly. If you did not love the world, you would not mention it so much. It is always the purchaser who first disparages what he wants to buy. If you wre done with the world, you would not mention it either for good or evil. As it is, you keep mentioning it because, as the proverb says whoever loves a thing mentions it frequently.

Rabi'a al-Adawiyya