He who has a thousand friends has not a friend to spare,And he who has one enemy will meet him everywhere.

Ali ibn-Abi-Talib (602 AD - 661 AD), A Hundred Sayings

Sunday, December 30, 2007

DARI CHERAS KE RAUB



Hari Ahad, 30 December 2007, ada jemputan ke MAJLIS PERKAHWINAN saudara NAJIB n SALIZAWATI... kawan aku kat TAKAFUL MALAYSIA SDN BHD. both bekerja di TAKAFUL MALAYSIA dan yang menariknya kedua-dua di department yang sama... dan meja masing-masing hanya sebelah menyebelah.... huhuhuhu... ni lah yang dikatakan CINTA PEJABAT... ok ke bunyinya...? so kita orang, means aku ngan membe yang lain akan berkonvoi ke RAUB, PAHANG... so the journey begin...
Seperti yang dirancangkan, kami beramai-ramai berkumpul di DATARAN KEWANGAN DARUL TAKAFUL, JALAN SULTAN SULAIMAN. 4 kereta, En MIE, AZMI, RAFIQ n BOYE punye... KAK SITI ada gak, but dia datang dr SEREMBAN, so 5 lah semuanya....

Tapi biasa lah... janji MELAYU... 9.30 AM kata nak bertolak, but 10.15 gak baru gerak... menunggu yang datang lambat... huh... bila lah dia orang nih bleh punctual... so bila dah gerak... 2 kereta je yang aku nampak... 2 lagi entah mana tertinggal... so stop at BHP PETROL STATION after tol tunggu 2 kete lagi... KAK SITI lambat skit, coz dia dr SEREMBAN...



so, bawah ni gambar kenang-kenangan kenduri semalam... x banyak aku snap... sebab cuaca panas... tangan alih2 dok lap peluh.... tapi yang penting majlisnya meriah dan berjalan dengan lancar.... CONRATULATION to BRO NAJIB n KAK MOTIP... cepat2 dapat baby kay.... huhuhuhuhu....
wei ni makan ke ngumpat...
dah abis makan pun x reti2 nak blah... jemputan lain pun naka gak makan...

ABEL control keayuannya... huhuhu...
apalah yang korang tengok tuh....


serba kuning... bagai pinang di belah dua, bak merpati dua sejoli... bagai apa lagi ha....?




muka2 yang memenuhi majlis... BOB, POJIE, BOYE, AZMI, HAFEZ n BELL...
KAK SITI, IKIN, ANANG, BELL n POJIE...
Hidangan Majlis Makan Beradat Pengantin... nak udang yang cucuk kat nenas tu bleh... Lapar lagi la....







Sampai ke Rumah MOTIP pukul 12.40 tengah hari...
so sume yang pi AKU, RAFIQ, AJIB, ABEL, En. MIE, BOB, ANANG, IKIN, AZMI, YAD, HAFEZ, TOM, BOYE n wife n his daughter, POJIE n his girl, KAK SITI, POIH, BELL, MAI, ROSE, NURMANZ, n the other guys yg aku lupa le namanya....

sesampai kita orang terus je makan sambil menunggu pengantin lelaki sampai, akad nikah berlangsung kat masjid pukul 11.00 pagi, means pengantin lelaki dah ada kat sana, cuma nak ke rumah pengantin perempuan je... menunggu masa....

Lepas bergambar n semuanya selesai... pengantin pun tengah melantak, coz lapar la kan... kita orang sume pun berangkatlah pulang...

Berhenti at PETRONAS PETROL STATION at JALAN TRAS, BENTONG... Boye nak isi petrol...




balik dah petang... sampai ke Bandar BENTONG dah pukul 3.30... so we all bersolat di MASJID BANDAR BENTONG... Sebelum ni pernah bersolat di masjid yang sama, solat Subuh, on the way balik ke KL dari KB (masa tu RAYA PUASA, coz jalan jammed, lambat sampai ke KL, dah nak abis SUBUH pun masih di BENTONG....)

sampai umah around 5.00 PM. si RAFIQ n AJIB nak karaoke, so karaoke le kat umah... aku pulak sebenarnya yang lebih-lebih nyanyi... sore pun dah serak ala2 gitu... huhuhu... then abis...

AT CAFE







Seperti yang dirancang... hari ahad nak ke RAUB, kenduri kahwin NAJIB & MOTIP... so 2 of my friends si AJIB n RAFIQ stay kat uamh aku le, coz pepagi trus nak ke DATARAN KEWANGAN TAKAFUL, berkumpul kat sana sebelum bertolak....

oleh kerana dia orang sampai awal, kita orang pi makan at CAFE MENGKUANG dekat ngan SPORT CHALLENGER CENTER (ada futsal, badminton n snuker).

sambil borak n makan,sambil menonton perlawanan bola sepak yang menyebabkan kekalahan MAN U... huhuhu... tu yang aku nak... hahahaha... (gelak lam ati je la....)
Pray that your loneliness may spur you into finding something to live for, great enough to die for.

Dag Hammarskjold (1905 - 1961)
You love the world very dearly. If you did not love the world, you would not mention it so much. It is always the purchaser who first disparages what he wants to buy. If you wre done with the world, you would not mention it either for good or evil. As it is, you keep mentioning it because, as the proverb says whoever loves a thing mentions it frequently.

Rabi'a al-Adawiyya