He who has a thousand friends has not a friend to spare,And he who has one enemy will meet him everywhere.

Ali ibn-Abi-Talib (602 AD - 661 AD), A Hundred Sayings

Wednesday, July 16, 2008

I'VE FORGOTTEN YOU.....

I've Forgotten You..... That's It,
I No Longer Remember You,
I've Tired Of You,
I've Fogotten How To Say The Letters Of Your Name That I Loved,
You've Become A Page Of The Past,
Your Passion Has Become Something Ordinary,
And No Matter How Weak My Intentions Become,
I Will Still Tell You I've Forgotten You,
One Time You Betrayed Me And Sold Me Out,
And Didn't Care About The Tears Of My Eyes,
Enough, I've Sacrificed So Much,
The Tears Of My Eyes Are Over,
They No Longer Kill Me And Cry,
I've Forgotten You And You Must Go Away,
So I Can Live,
I Will Meet Someone Other Than You,
And Love Again,
My Heart Has Become Mine,
Your Place Is Not My Embraces,
I'm Being Cruel Just As You Were Cruel,
Not A Day Did I Make You Cry,
Nor Was My Heart Cruel To You,
There Will No Be Getting Back Together With You,
I've Left You Shall Remain,
I've Sacrificed So Much..... And I Didn't Care About The Tears Of My Eyes,
GoodBye Forever.....
"CINTA ALLAH DAN RASULULLAH JUA YANG UTUH DAN PADU, CINTA IBU DAN AYAH JUA YANG MELINGKAR KE AKHIRNYA,...."

APPETITE

Demam dah kebah, but still selera kurang, pahit semacam je mulut.....
Just take a snack, wafer with creamy chocolate.

Telan beberapa biji Longan beku, yang aku simpan dalam freezer..... macam kunyah ais berperisa longan jadinya.....
Dan kunyah sebiji epal, ok lah dari tak makan langsung.....

"Makan apa yang datang dari hasil titik peluhmu, sesungguhnya ia menjadi darah dagingmu, haram hasilnya, maka haramlah yang ada dalam tubuhmu..... dan makanlah apa yang ada, janganlah berlebih-lebih, syaitan tetap bersama mereka yang membazir dan tidak bersyukur....."


PILLS.....

Kalau dah sakit, makanlah ubat..... Kalau tak sakit makan ubat juga, apa maknanya?
Ubat itu hanya penyebab hilangnya sakit, Allah jua yang berkuasa atas segalanya.....
"Sakit dan derita serta pedih, ujian kecil Allah pada kita, bersujudlah padaNYA memohon perlindungan. Sesungguhnya DIAlah yang mengadakan sesuatu dan meniadakan segalanya....."

M.C 2 DAYS

Got MC 2 days. Mula hari Ahad aku dah selesema, then makan ubat selesema, rasanya dah ok. Bangun pagi Isnin sedikit feel dizzy, but i'm feel strong ke pejabat. Tapi bila dah petang tu, rasa macam nak demam la pula. Malam makan panadol, bangun pagi Selasa, rasanya larat lagi nak ke office, coz banyak kerja nak settle. Lagipun kesian Kak Bada sorang. But dah nak tengah hari tu, macam nak pecah pula rasanya kepala ngan pinggang aku, sakit semacam. Jadi tengah hari tu juga ke klinik, doktor cakap temperature a little bit high, so she suggest rehat n minum air banyak2. Supplement like vitamins and other minerals pun aku kena ambil juga. Then, aku roger Kak Bada, terus balik rehat.....
Sebelum sampai rumah, nak beli sup dan air cincau, doktor cakap minum banyak2 air kosong, but kalau nak air yang berperisa yang boleh menyejukkan badan katanya, minum air cincau dan air barli. Aku beli sup campur kat SUP MALATOP, close to my ouse, sedap la pulak rasanya..... air cincau tapau kat 7-E.
Today, aku dah rasa okay, Alhamdulillah dah sihat. Ujian kecil dari Allah SWT untuk aku, seorang hambanya yang melata di muka bumi untuk mencari keredhaannya.....

Pray that your loneliness may spur you into finding something to live for, great enough to die for.

Dag Hammarskjold (1905 - 1961)
You love the world very dearly. If you did not love the world, you would not mention it so much. It is always the purchaser who first disparages what he wants to buy. If you wre done with the world, you would not mention it either for good or evil. As it is, you keep mentioning it because, as the proverb says whoever loves a thing mentions it frequently.

Rabi'a al-Adawiyya