He who has a thousand friends has not a friend to spare,And he who has one enemy will meet him everywhere.

Ali ibn-Abi-Talib (602 AD - 661 AD), A Hundred Sayings

Monday, August 24, 2009

BERBUKA NASI BERIANI

Majlis berbuka puasa..... hehehe, majlis ke? setakat makan 2 org je.....

Air Cincau + Sari Kelapa Perisa Laici..... so namanya Air CinCi.....


Gambar terbalik le plak, Tempe Goreng

Pun gambar terbalik, Acar Timun

Ayam Masak Merah

Nasi Beriani

DAUN DECO

After sahur, biasa le sambung tidor, hujung minggu plak tu..... Pastu bangun, aku ke toilet, ternampak pokok yang dah ada kat umah, nak alihkan pokok pasal dah makin besar, pasu ada tapi tanah plak x cukup.....

Terus ajak Bro Uzzey ke Pusat Kawalan Kusta Negara, Sungai Buloh. Dekat je dari umah, last ke sini bila entah, peli 4 pokok hiasan, tapi tersilap beli kat nurseri tepi jalan, patut masuk dalam lagi, x tahu lagi masa tu.....



Ni le pokok yang di beli, Afro Tree..... entah apa ke namanya, panggil pokok afro, satu RM 8.00 beli 3 dapat RM 20.00. Letak atas meja makan.



Ni pun x tahu apa ke namanya, kasi gantung punya.....

RM 5.00

First puasa aku keluar ke KL ngan bro Uzzey, ke Sogo, ke situ ke sini, so berbuka kat warung je le. nak ke restoran, semua dah penuh. Dalam kelam kabut, amik le makanan cam lam gambo tu.

RM 5.00..... Cekik darah punya warung, aku amik seketul ayam kicap ngan sayur. Air x order pasal dah ada..... Hmm..... nak untung cepat punya pasal, sanggup letak harga mahal gila..... Rasanya? hampeh, cam makan nasi ngan air kosong, x de rasa masin x de rasa manis.....
Meja sebelah aku la, RM 17.50, makan 3 org, lauk lebih kurang aku..... Bro Uzzey lak RM 6.50 - Lauk Ikan Goreng ngan sayur..... Huh!

Kat mana aku makan x yah le tahu.... Kayo mak cik tu! Huhuhuhu!

AGAR-AGAR

Jom masak agar-agar.....

Masukkan Hirisan Buah Kiwi ngan Dragon Fruit

Masak agar-agar.....

Pastu dah siap!

Best? rasa agar-agar le.....

KFC BERSAMA MAZIAH

Cik Maziah yang bertudung hijau tu belanja, dia dapat untung biz dia..... Alhamdulillah, doakan dia makin sukses dan berjaya! Nanti belanja lagi, aritu x cukup le.... Muahahaha!


SELAMAT MENYAMBUT RAMADAN

Salam, belum terlambat untuk ku ucapkan Selamat Menyambut Ramadan Al-Mubarak..... Semoga semua Muslimin dan Muslimat di melata muka bumi berkesempatan berpuasa dan mengharungi dugaan berpuasa di Bulan Ramadan yang mulia ini.....

Jangan ponteng puasa kay!
Pray that your loneliness may spur you into finding something to live for, great enough to die for.

Dag Hammarskjold (1905 - 1961)
You love the world very dearly. If you did not love the world, you would not mention it so much. It is always the purchaser who first disparages what he wants to buy. If you wre done with the world, you would not mention it either for good or evil. As it is, you keep mentioning it because, as the proverb says whoever loves a thing mentions it frequently.

Rabi'a al-Adawiyya