He who has a thousand friends has not a friend to spare,And he who has one enemy will meet him everywhere.

Ali ibn-Abi-Talib (602 AD - 661 AD), A Hundred Sayings

Tuesday, December 11, 2007

BILA HUJAN




sekarang ni memang musim hujan, musim banjir, musim tengkujuh... hujan dan hujan dan hujan... basah dan terus basah dan terus basah lah... hujan tu rahmat dan rezeki, banyak yang ALLAH turunkan ketika hujan menyimbah bumi, setiap musibah yang melanda ada hikmah dan perkara di sebaliknya... di sebalik kegembiraan yang diraih, ada kedukaan dan kesedihan yang terselit... di sebalik kesenangan dan kebahagiaan, wujud kekalutan dan ketidakselesaan yang menanti... di sebalik cinta dan kasih wujud kebencian dan kemurungan yang membalut... hujan oh hujan... turunlah engkau membawa kebahagiaan dan kesenangan... sejuk la.....

WEDDING

musim cuti sekolah nih, memaNg banyak tul invitation wedding... tak tercapai dek kaki nak pi... kenalan lah, sedara, teman se universiti, kawan sekolah menengah, membe office... sume nak kawin daaa.....

ni gambar2 kenangan kawan2 dan teman2 serta kenalan kawin... (i'll update all of pictures sikit demi sedikit, yang tak masuk tu nanti le kay...)

FAZILLAH & HUSBAND
AL-AMIN & WIFE
LAILEY & HUSBAND
AMEER WAHDI & WIFE
APAI & ZETY
RUSMIZA & HUSBAND
JACKZ & WIFE
ARBA'IAH & HUSBAND
ROHAILI & WIFE
WAN SYAFINI & SYAZANI
YATIE & HUSBAND
NAIM IDHAM & RABIATUL

SITI HAJAR & SHAIFUL FAIZAL

ROSSA & HUSBAND

SARA EDORA & HUSBAND

I DON'T KNOW WHY...








banyak benda yang tak kena berlaku sekarang... bukan pada aku saja, pada orang lain pun sama, orang sekeliling, orang dekat, orang jauh, orang depan mata, yang terselindung... ujianlah ni kan...? hope semuanya ok dan sentiasa bersedia...

INVITATION

sambil membelek2 timbunan kertas dalam kotak, ternampak le pula kad2 jemputan kahwin... banyak sebenarnya, tapi ilang masa aku pindah rasanya... mana la aku letak... bila aku nak joint diaorang nih....?














KENANGAN...

Pergh... semalam ujan lebat lagi masa balik dari office. terpaksa juga redah, coz nak balik, basah tu x de la basah sangat coz my GIVI raincoat ada, but sejuk beb, jalan pulak jammed, licin plak tuh... nak ride laju2 kan tetiba tergelincir @ terpeleot tayar motor x ke naya... layan je la traffic yang slow tuh... kereta kalau dah ada kat atas jalan raya, bukannya nampak sang penunggang motor yang ada sebelah, skali dia "siram" air kat atas jalan ngan tayar dia... aku lah, si penunggang motosikal jua yang menjadi mangsa...

sampai uamh, bersihkan diri dan keringkan diri sendiri... lepak tengok tv, layan sitcom THE NANNY jap... hmmm... ujan masih turun, x ada tanda nak berenti...


pukul 8.00 PM, masuk bilik, selongkar barang2 dalam kotak kertas A4, banyak lagi barang yang aku x kemas sejak berpindah hari tu... then terserempaklah aku dengan barang2 yang ada makna tersendiri pada aku... hadiah dan cenderahati dari kawan dan teman yang masih aku simpan...



nih sarung kasut Dokckers... sarungnya je, kasut ada kat rak, hadiah dari seorang teman untuk ku, setahun yang lepas... (masa tu aku still stay kat KELANA JAYA at my uncle's ouse) terima kasih, kasut tu masih ku pakai ke hari ini... mahal tu... huhuhu... thanks a million...!!!

Jam DIESEL ni pun hadiah dari seorang teman yang sangat aku rindui, ke manalah dia menghilang, salah aku juga... num contact dia aku x simpan selain dalam handphone MOTOROLA aku yang dah hilang... where are u know...?

Keychain ni plak pemberian kawan berbangsa Tionghua, orang Kuantan kerja kat Kelantan... memang dia baik dan selalu bertanya khabar aku... thanks dude...!


yang ni, kad ucapan raya dari seorang kawan bernama YANTO, buatan tangannya sendiri, kreatif mamat nih... petikan tulisan pada kad:
"SALAM SYAWAL, SAHABAT SEJATI ITU... TIDAK MERDU SEPERTI BUNYI SERULING, TIDAK WANGI SEPERTI KASTURI... DAN TIDAK SEDINGIN EMBUN PAGI... TETAPI SAHABAT SEJATI ITU... LEBIH LEMBUT DARI LIDAH... LEBIH PANAS DARI SINARAN MATAHARI... DAN LEBIH DALAM DARI DALAMNYA LAUTAN... SALAM LEBARAN."

Lupa lah, sapa bagi pensel nih.....
Pray that your loneliness may spur you into finding something to live for, great enough to die for.

Dag Hammarskjold (1905 - 1961)
You love the world very dearly. If you did not love the world, you would not mention it so much. It is always the purchaser who first disparages what he wants to buy. If you wre done with the world, you would not mention it either for good or evil. As it is, you keep mentioning it because, as the proverb says whoever loves a thing mentions it frequently.

Rabi'a al-Adawiyya