He who has a thousand friends has not a friend to spare,And he who has one enemy will meet him everywhere.

Ali ibn-Abi-Talib (602 AD - 661 AD), A Hundred Sayings

Saturday, January 19, 2008

MAMA DAH BALIK....

Mama dan Ayah Chik selamat sampai ke KLIA tepat pukul 11.27 mlm, 18 Januari 2008, awal 3 minit... Saudi Airways. Tapi nak amik barang2 dan beg punyalah lama... kul 1 baru Mama & Ayah Chik muncul kat balai ketibaan... Pak Ngah ada sekali... patutla Pak Ngah tetiba hilang, rupanya dia masuk ke dalam... ada pas no hal lah kan...!
baru kali ke 2 aku ke KLIA, maklum le, x de tujuan..... so snap le beberapa gambar lapangan terbang yang menjadi kebanggaan rakyat Malaysia nih...

Pili Bomba...? x de pic lain ke...?
Mama ikut balik ke rumah Pak Ngah sementara tunggu flight balik ke KB pagi ini, 19 Januari 2008. flight mama pukul 7.50 pagi, so Mama balik umah Pak Ngah, Ayah Chik plak ikut adik dia, Mak Su Na balik ke Semenyih.... aku ikut Pak Ngah le ke Kelana Jaya... Azri n Ain dah lama tido, Mama borak ngan Cik Ni (Wife Pak Ngah) ngan Nurul.... aku dengar je... alhamdulillah mama selamat sampai dan sihat, cuma Mama nampak kurus skit... Ayah Chik plak makin berisi...

so dah sampai umah Pak Ngah, mama rest la jap sementara tunggu pukul 5 pagi nak ke KLIA balik tuk balik KB, so aku buka le beg mama nak amik sedikit buah kurma, buah tin, buah aprikot kering, kismis, dan macam2 lagi le... amik juga untuk bagi kat Pak Ngah & family... sambil belek buah, ada buah tasbih dalam kotak, 3 boxes... cantik semunya, dan harganya pun mahal la... apa lagi, minta ngan Mama satu... Mama suggest yang warna putih, cam batu marmar, tapi bukan, like kuning susu warnanya... wangi baunya...

Apa pun semuanya selamat dan gembira..... cerai-cerialah selalu..... agar hidup sentiasa bahagia.... amin....











Pray that your loneliness may spur you into finding something to live for, great enough to die for.

Dag Hammarskjold (1905 - 1961)
You love the world very dearly. If you did not love the world, you would not mention it so much. It is always the purchaser who first disparages what he wants to buy. If you wre done with the world, you would not mention it either for good or evil. As it is, you keep mentioning it because, as the proverb says whoever loves a thing mentions it frequently.

Rabi'a al-Adawiyya