He who has a thousand friends has not a friend to spare,And he who has one enemy will meet him everywhere.

Ali ibn-Abi-Talib (602 AD - 661 AD), A Hundred Sayings

Monday, August 11, 2008

BLUE MON-DAY

blue monday? hehehe..... aku pakai kemeja biru hari nih. Tu je, x lebih x kurang. Sesampai opis, K Zyirene belum ada, cuma K Bada je. Macam kebiasaan, ada tazkirah, then naik le ke tingkat kayangan aku, buat le keje cam biasa. Settlekan dan updatekan kerja2 yang perlu, Onkan komp K Zyirene, check email dia, kot2 ada supplier ada bagi quotation..... x de, Junk Mail plak yang berlambak..... Naik kejang jari nak mendelete..... Block sender pun, esok lusa datang balik.....
Lunch with K Bada, Maziah & Hana. RM7.20 le hari nih - Keli bakar sama paru goreng ngan telur dadar.....! plus Sirap Limau. Melantak punya pasal..... sekali sekala le katakan (saja nak sedapkan hati). Balik ke opis, alih2 K Zyirene ada plak. Half day, Zarra x sihat katanya, asyik demam. Maklum le budak kecik ngan cuaca x menentu skang nih, macam2 penyakit datang.
Hari ni aku bawa jam GUESS aku yg dah kiok pasal abis bateri, kecik cononet jek baterinya. Plan nak tukarkan, so after office hour, aku ke C-4 Wangsa Maju. Niat nak mencari bateri, lain plak yang aku beli, Gatsby Hair Gel - hari ni ke office pun x pakai apa2 kat rambut. Beli Inspiration EDT, Silky For Men - minyak gamat ngan minyak urut je yang ada kat bilik aku sebelum nih. Beli Johnson & Johnson Body Shower, with Almond Oil - nasib baik ubat gigi pagi tadi ada lagi, kalau x....., last aku beli Nivea For Men, Facial Foam - memang brand nih je yang aku pakai, yang lain, dah cuba but irritated aku punya kulit muka jek.

Balik umah dah nak Maghrib, aku call seseorang bertanya khabarnya.....alhamdulillah dia sihat. Pastu on lappy kesayangan, saja nak melihat latest result Olimpic Beijing...... hmmm.... mana le tau kot2 Malaysia dah ada kat Medal Tally, belum muncul lagi...... Tiba-tiba my K Tie call dari Sabah..... "Majalah dah sampai....." alhamdulillah, sampai gak apa yang dia nak, aku poskan last week. Mana la tau kot2 aku silap tulis alamat, kang x sampai plak. Borak2 tanya kabar, apa yang pasti, K Tie & Abe Yie tgh happy n happy dan menghitung masa dan menunggu masa kelahiran bayi sulungnya setelah menunggu sekian lama. Akhirnya ALLAH perkenankan jua doanya..... Alhamdulillah, aku tumpang gembira sama, coz aku nanti akan jadi pak cik..... Mama n Abah akan jadi atuk.....!

Lepas borak ngan K Tie, aku terus call Yana, my sis kat kampung, dia x pick up plak call aku. Aku call phone Abah, Yana plak yang angkat. Ghupanya, phone Yana, cousin aku kat Kelana Jaya tengah call, n mama tengah cakap ngan dia. Berhelo ngan abah, bunyi suara abah, rindu nak balik, dan dari gaya suaranya, abah sihat, cuma macam selesema skit. Mama still cakap ngan my cousin, so abah cakap oklah, nanti borak lagi. Tuuuuuut......

Sambung tengok keputusan online Olimpic Beijing, aku tengok badminton, Lee Chong Wei, Wong Mei Choo & Wong Choon Han menang.....! so ada peluang nak ke level seterusnya, and hope berpingatlah nanti diaorg semua, ada gak Malaysia lam senarai pemenang.....

Pastu sambung layan lagu dalam bukhatir.org sambil menulis blog. Chow!

EKZOS JAHAT.....

Semalam masa kuar ke Bukit Bintang, nak survey harga Handphone adik aku punya, park kat Sungei Wang Plaza, turun je dari motor, motor sebelah punya ekzos berselera plak makan betis aku nih..... nasib baik sikit, pedih la seketika di buatnya. dah ok, cam tattoo plak.....! Siap ada corak2 bunga lagi, hehehe.....

HAZEL

Actually, kopi nih dah abis pun aku minum, ada saploh paket, Maziah yang belikan, aku tumpang mengabiskan je..... Wangi dan sedap dan lazat dan mantap..... belikan lagi ek!

Pray that your loneliness may spur you into finding something to live for, great enough to die for.

Dag Hammarskjold (1905 - 1961)
You love the world very dearly. If you did not love the world, you would not mention it so much. It is always the purchaser who first disparages what he wants to buy. If you wre done with the world, you would not mention it either for good or evil. As it is, you keep mentioning it because, as the proverb says whoever loves a thing mentions it frequently.

Rabi'a al-Adawiyya