He who has a thousand friends has not a friend to spare,And he who has one enemy will meet him everywhere.

Ali ibn-Abi-Talib (602 AD - 661 AD), A Hundred Sayings

Friday, May 8, 2009

MY BILIK......

This is my room, my sleeping room, my lepak room, my room oh my room......



Penat aku memahat kaler meghah kat dinding tuh, x siap lagi yang belah kanan, belah kighi dah siap dah..... malas oi..... bila le nak siap.....



Jam ni satu je lam dunia..... nak? brapa nak tolak eh.....?


muka ku terpampang kat dinding..... nasib bahek yg ni dah siap.....

PANCAKE!


Makan Pancake ngan Honey + Coklat + Apple Hijau..... Hmmm.... hilang lapar den.....

REUNION MRSMKT BATCH 98/99 - PART 1, MY SKOOL

Last 4-5 April 2009, Our Committee, MRSMKT Ex-98/99 Batch, mengadakan perjumpaan semula, setelah 10 tahun meninggalkan sekolah terchenta nih.....
Kalau x silap aku after amik result SPM dulu, mmg aku langsung x pernah sampai ke sini, bukan x nak pi, tapi x de yang joint sekali, segan le nak pi sensorang......
10 tahun, one decade yang sememangnya terasa amt pendek dan amat sekejap.....
Sememangnya semuanya sudah berubah, sekolah pun berubah, apatah lagi kengkawan2 yang bersama-sama mencari ilmu dan pengajian di sini dulu.....
Ada yang dah bersuami/beristeri, ada yang dah ada anak, mcm2 lagi le.....

This part is gambo kawasan sekitar sekolah.....

Tangki Air..... bangunan gak kan, x pernah plak aku nak panjat dulu.....

Kawasan tengah2 bangunan akademik/pengurusan..... skang dah jadi bangunan akademik je.

Padang skool, main ragbi, main bola sepak, mcm2 lagi le..... Oh Chek Gu Hamid Yamin.....

My class, dulu kelas 5G, skang dah berubah jadi form 1.....
Lain angle dlm kelas 5 Ghazali dulu yang best.....

Ni bangunan baru, dulu x de nih.....

Dewan Ibnu Sina, tempat perhimpunan.... x banyak berubah, tetap maintain cam saploh tahun duluz......

Floor bawah sekali tu Pusat Sumber......
Pray that your loneliness may spur you into finding something to live for, great enough to die for.

Dag Hammarskjold (1905 - 1961)
You love the world very dearly. If you did not love the world, you would not mention it so much. It is always the purchaser who first disparages what he wants to buy. If you wre done with the world, you would not mention it either for good or evil. As it is, you keep mentioning it because, as the proverb says whoever loves a thing mentions it frequently.

Rabi'a al-Adawiyya