He who has a thousand friends has not a friend to spare,And he who has one enemy will meet him everywhere.

Ali ibn-Abi-Talib (602 AD - 661 AD), A Hundred Sayings

Wednesday, October 22, 2008

OSFAM ANNUAL DINNER 2008

OSFAM ANNUAL DINNER 2008
Offshore Srtructural Fabricators Association of Malaysia, ada buat annual dinner kat Hilton PJ, so aku pun dijemput hadir sama oleh boss aku bagi memenuhi kerusi meja yang dah di book..... Lagipun aku x de apa yang perlu dibuat hari tuh, so joint le skali. Dengan berbaju batik yang dah lama aku dok lipat, maka berangkat le aku ke PJ menaiki kereta ngan Nazri, Malek, Azim, Yusri & Zulkarnain. Boss plak naik keretanya dengan Aufa, Nazim & En. Yusoff.

Seingat aku ada 65 table semua, mcm2 company ada. Aku pi sana, duduk & makan, orang lalu & tengok aku senyum..... Melayan persembahan pentas oleh Pelajar Sekolah Taman Melati dari JB, dengan tarian Zapinnya, Kemudian muncul si Lu Pikir Lah Sendiri - Abg Bil ngan Angah dan lastly Nyanyin merdu dari Ramli Sarip dan majlis dipengerusikan oleh Datuk Mahadzir Lokman..... Ok lah, meriah dan kenyang jua perut aku......




Sup Sirip Ikan Yu - first time aku makan nih!

Antara jemputan yang memenuhi Kristal Ballroom, HILTON PJ.

BILA MALAS

Gambar nih dah lama aku snap, cuma lupa nak postkan..... Adik aku nih, adik bangsu Muhammad Alif Asyraf. Esok nak skolah lepas cuti raya lepas baru le terhegeh2 nak wat keje sekolah, dah tengah malam plak tuh..... Biasa le aku dulu pun macam tuh gak..... malas & malas..... rasa macam sempat lagi nak buat, bila dah malam baru nak kelam kabut.....



Aku jugak yang kena tolong settlekan, dah namanya abang kena la tolong adikkan? ke abangnya malas juga? Huhuhuhuhu!

Monday, October 20, 2008

INTAI-INTAI

Bulan Puasa lepas, aku ngan geng2 opis ada wat berbuka bersama kat RESTORAN INTAI INTAI, beside MRR2 Highway, dekat je le ngan opis aku. Each RM39.90, makanan masyuk n banyak. Best pun memang best..... Kenyang x hengat, balun je apa yang nampak..... Nasib baik orang yang lalu lalang aku x ablun sekali..... Restoran nih menarik, coz di tengah2nya ada kolam, bukan swimming pool dan bukan juga kolam kumbahan, tapi kolam ikan le......

Ramai gak yang joint, memeriahkan majlis. Mahal pun x pe, asal meriah!

Kak Bada
Anak Kak Bada.... lupa plak namanya.
Anak Kak Bada jugak.... lupa jugak le namanya.

Tauke Majlis, Syuk.

Rojak Buah pun joint skali.....

Me & Kak Zyirene

Dari Kiri - Aufa, Sulaiman, Syukri, Azim, Salman, En. Yusoff, Yusri

Some deco at the restautant.

Bro Uzzey, jemputan khas

Malek

Salman, En. Yusoff & Yus

From left - Maziah, Hana & Kak Zyirene

Azim sedang curi2 minum, x pose!

Zulkarnain

Aufa again.....

Damia Iman - anak Kak Zyirene

Selamat Berbuka!

The surrounding

Chon & his girl

Sajian yang aku melantak

Makan bro, suap jangan x suap!

Mak aih! makan x hengat sensorang!

Ku Intai dalam x nampak.....

KE BENGKEL DENGAN ABAH


Kereta abah mengalami kerosakan, bukan rosak x leh nak gerak, cermin hadapan belah driver jatuh x bleh nak tarik naik atas, so ke bengkel yang biasa ngan abah, Bengkel Wipin, kat Kampung Belukar. Dekat je ngan umah, dalam 4 KM.

TOYOTA L.E. kesayangan abah, tahun 1985, sama umur ngan adik aku Faiz. Sampai skang masih gagah dan tetap maintain.

DANIEL & DANISH

Both budak laki dalam gambar nih cousin aku, anak Mok Tie, Si Daniel 7 tahun & Danish 3 tahun kot..... Entah aku lupa plak.....

Muhammad Daniel Al-Hafiz

Muhammad Danish Al-Hafiz



Snap gambar ni masa Open Ouse Umah Ayah Ngah, My Uncle, Adik Mama.

PRINTER UNTUK ADIK

Aku dah janji lama nak belikan diorang printer, Printer yang sedia ada dah rosak.... so sempena Aidilfitri yang mulia nih, aku belikanlah untuk kegunaan diorang nak wat assignment..... jangan nak print benda yang merepek dan bukan2 dah le.....

NASI KERABU MAMA

Pada hari yang sama aku makan Laksam, mama masak nasi kerabu untuk makan tengah hari..... Wow! favourite nih! Macam biasa mama memang suka masak Nasi Kerabu Kuning - ada rasa kunyit dan serai serta daun Limau Purut..... Best sangat2!

Ikan Goreng Tepung, lauk pelengkap Nasi Kerabu

Ayam Goreng - Mama x sempat nak wat ayam percik, nih pun dah syok!

Sambal Tumis, kuah untuk melemakkan Nasi Kerabu

Ulam Kacang Panjang dengan Daun Kesum

Sambal Kelapa, sambal nih bukan kelapa goreng semata2, ia dicampur bersama ikan rebus, bawang besar, lada besar, garam n gula..... Best!

Ulam Timun dengan Taugeh

Jom Makan!

Siap terhidang, apa lagi! Meh makan!

Jangan lupa hidang Nasi Kerabu ngan Keropok Ikan, baru masyuk kerangupannya!

Sambal Lada, bagi yang suka pedas n masam.

Lastly..... x de nih x best la Nasi Kerabu, Yabedabedu! BUDU!!!!! Yummy! Perah sedikit Asam Limau Nipis, baru le terangkat habis!
Pray that your loneliness may spur you into finding something to live for, great enough to die for.

Dag Hammarskjold (1905 - 1961)
You love the world very dearly. If you did not love the world, you would not mention it so much. It is always the purchaser who first disparages what he wants to buy. If you wre done with the world, you would not mention it either for good or evil. As it is, you keep mentioning it because, as the proverb says whoever loves a thing mentions it frequently.

Rabi'a al-Adawiyya