He who has a thousand friends has not a friend to spare,And he who has one enemy will meet him everywhere.

Ali ibn-Abi-Talib (602 AD - 661 AD), A Hundred Sayings

Friday, January 9, 2009

GIZMO & GINGER

RM38.00 harganya seekor..... Aku beli kat Pets Wonderland dekat Mid Valley Megamall. Jantannya di namakan Gizmo dan yang betinanya plak Ginger.....

Alahai tomeinya.....


Full in Brown kaler tuh Ginger, 3 bulan umurnya.
Yang Putih tompok brown kat telinga tuh Gizmo, 2 bulan lebih umurnya.....


X sabo nak tengok dua ekor Guinea Pig ni membesar.....

CNY DECO @ BTS



PETALING STREET

Just drop kat Petaling Street nak beli botol air untuk Gizmo & Ginger..... Kesian nak minum x de botol..... CNY dah dekat, so gift shop sekitar PS mula jual barang2 hiasan yang warnanya memang menarik perhatian..... Merah menyala kesemuanya.....!


Sempat lagi posing muka seposen..... hahahaha....




Park motor kat parking Dayabumi..... tu ada gambar dia tuh.

THE CROCS

Selipar baruku yang berwarna Army Green ngan Orange..... Selipar lama dah buang masa pi Petaling Street, bleh plak terputus masa tengah jalan2 kat sana..... Haru.....


Oleh kerana ramai yang dah pakai Crocs nih, aku pun nak gak.....
So aku belinya di Mid Valley ngan Bro Uzzey, dia pun beli jugak...
Full Orange colour..... Lagi Lip Lap.....!

THE SHELL FROM PD








PD YANG.....

PD yang apa? Entahlah nak cakap, orang cakap PD best..... PD cantik..... hmmmm..... Bagi aku cantik tu abstrak. Tapi memang nampak cantik kalau terjaga dan ada yang menjaganya..... Pantainya kotor dengan bermacam sampah. Pengunjungnya ramai tapi kalau masing2 x reti nak jaga kebersihan apa akan jadi suatu hari nanti..... Niat nak mandi terus cancel..... pi tengok2 je lah.....






Bunga Pokok Bakau

Buah Pokok Bakau
















Pray that your loneliness may spur you into finding something to live for, great enough to die for.

Dag Hammarskjold (1905 - 1961)
You love the world very dearly. If you did not love the world, you would not mention it so much. It is always the purchaser who first disparages what he wants to buy. If you wre done with the world, you would not mention it either for good or evil. As it is, you keep mentioning it because, as the proverb says whoever loves a thing mentions it frequently.

Rabi'a al-Adawiyya