He who has a thousand friends has not a friend to spare,And he who has one enemy will meet him everywhere.

Ali ibn-Abi-Talib (602 AD - 661 AD), A Hundred Sayings

Friday, July 11, 2008

SIBUK KE?

HARI ni kerja sibuk macam biasa, tapi disebabkan Kak Fida dah tak bersama kita orang lagi, tambahan pula Kak Zyirene cuti pula, pening aku dengan Kak Bada. Kejap ke sana, kejap ke sini. Banyak kerja nak dibuat. Aku pun dah pening, mengantuknya memang tak boleh nak cakap.....

Kerja tetap kerja, dah amanah. Tapi kalau kita sahaja yang macam nak mati bekerja, tapi pihak yang lain tidak..... tak berbaloi juga namanya.

Hari ini sahaja, ada 9 enquiry tender project from SDE - Ball Valves, Globe Valves, Gate Valves, Check Valve & Butterfly Valves. Aku makan tengah hari pun makan Valves gak..... Belum masuk tender yang lain..... Esso ada satu, PCK dah faks tadi, Shell pula terpaksa decline because tak ada price. Follow up FPSO (V) punya quotation, MTBE pun sama, tapi tak ada jawapan. ETM pula, extend bidding, tapi supplier belum bagi jawapan. PPM? dah ada price, but uncomplete, jadi kena tunggu lagi.....

Tak pernah aku bercerita pasal kerja aku, tetiba pula hari nih..... tak ada subject yang aku nak karangkan, sebab kepala aku tengah stone..... Sambung balik kerja.....
Pray that your loneliness may spur you into finding something to live for, great enough to die for.

Dag Hammarskjold (1905 - 1961)
You love the world very dearly. If you did not love the world, you would not mention it so much. It is always the purchaser who first disparages what he wants to buy. If you wre done with the world, you would not mention it either for good or evil. As it is, you keep mentioning it because, as the proverb says whoever loves a thing mentions it frequently.

Rabi'a al-Adawiyya