He who has a thousand friends has not a friend to spare,And he who has one enemy will meet him everywhere.

Ali ibn-Abi-Talib (602 AD - 661 AD), A Hundred Sayings

Thursday, February 28, 2008

I WANT GO THERE 3.....

The Pyramids and The Sphinx at Giseh, south-west of Cairo. Aku ingat umah aku nanti nak wat bentuk piramid gak le... cam best la plak....

The Louvre Museum kat Kota Paris, Perancis. Ala-ala piramid kat tengah tuh, kalau umah aku dinding kaca cam tuh syok gak.... semua nampak, huhuhuhu.....

Venice and its canals di Kota Romantik Venice, Itali. Pergh..... bawa awek ke sini, nak ke? Aku nak bawa Gondola aku sendiri..... mendayung sambil makan kuaci ngan mee celup....

The Nabatean City of Petracountry di sebelah Barat-Daya Jordan. Hebat betul la orang dolu2, bukit batu camtu pun boleh dikorek.....

The Coliseum kat Rom, Itali..... Tengok cite JUMPER x? kalau lah aku cam dia tu, pergh..... konpem seluruh dunia aku pi.




I WANT GO THERE 2.....

The Canaima Park and the Salto Angel Waterfalls (Fallen Angels Waterfalls) kat belah timur Venezuela. Air terjun tertinggi di dunia, mandi kat sini konpem best....

The Tasmania Island belah Tenggara Australia. Nak buat apa kat sini? Jom lepak minum kopi sambil mengunyah keropok lekor.....

The Uluru Giant Monolith at Ayers Rock di tengah2 Australia. kat sini plak nak camping kat ataih batu sambil panggang ayam hutan, makan cicah sambal belacan.

The Emperor Qin I's Mausoleum and His Terracotta Army kat China, Xi'an, Shaanxi Province. Sini palk aku nak tengok je, lebih2 kang x pasal kena serang ngan diaorang....

The City of Sydney and The Opera House. Nampak x kapal aku kat depan Opera House tu? X nampak?..... hmmmm x lama lagi la tuh.....





I WANT GO THERE...

Melancong memang la best sangat2. Sapa x nak kan? hmmmm.... ni antara tempat idaman di luar negara yang aku nak pi.... huhuhu.... ntah bila la hajat ni nak tercapai.... nanti aku usahakan....!!!!! GAMBATE KUDASAI....! CHAYOK CHAYOK!!!!! MUJSE DOSTI KAREGA...! tul ke.... muahahahaha.....
Tempat2 ni tersenarai dalam 100 tempat cantik & indah di dunia... MENARA KEMBAR PETRONAS kat JALAN AMPANG pun masuk list beb... nombor 100 huhuhuhu....



The Burj Al Arab Hotel kat Dubai, United Arab Emirates. nak pi tengok je la nak stay sini mampuih la aku... makan pasir minum air laut la jawabnya.....

Baalbek kat Lebanon sebelah barat-daya (north east la wei...!). Cantik beb tempat ni..... (macam la penah pi....)

The Forbidden City in Beijing, China. nak pi tengok apa yang ada kat dalam tuh.... jom!



The Kennedy Space Center, United States of America kat Florida state. Pasai apa aku nak pi sini? hmmmm... dulu nak jadi angkasawan, x lepas hahahaha.... aku pi le selection ANGKASAWAN dah terpilih so pi lah, kat TUDM Subang, lari 3.5KM dlm masa bawah 20 minit.... boleh ke beb.....

Las Vegas i'm coming.....! Sapa nak itut...? meh la kita pi secara berjemaah.... hahahaha.....

Pray that your loneliness may spur you into finding something to live for, great enough to die for.

Dag Hammarskjold (1905 - 1961)
You love the world very dearly. If you did not love the world, you would not mention it so much. It is always the purchaser who first disparages what he wants to buy. If you wre done with the world, you would not mention it either for good or evil. As it is, you keep mentioning it because, as the proverb says whoever loves a thing mentions it frequently.

Rabi'a al-Adawiyya