He who has a thousand friends has not a friend to spare,And he who has one enemy will meet him everywhere.

Ali ibn-Abi-Talib (602 AD - 661 AD), A Hundred Sayings

Wednesday, January 7, 2009

2009 MONOLOG

2009 sudah pun menjelma, jadi ni ulang kitaran hidup aku yang ke 27.
27 tahun sudah aku melata di muka bumi tuhan menjinjing dan mendukung peranan sebagai khalifahNYA.
Apa sudah yang aku berikan pada hidupku ini?
Masih panjangkah atau singkat sudah masa untuk aku meniti lapisan hidup yang nipis ini?
Apa lagi yang perlu aku lakukan dan jalani?
Apa lagi yang pasti untuk aku?
Apakah ia?

Jujur dan jelas ku akui, yang mudanya hidup ini masih belum terisi, bahkan separuh pun ku yakini masih terbiar dan terlalai di kitaran yang penuh dusta dan nista.
Bukan ku sengaja mengatakan yang aku ini tidak syumul, tetapi itulah hakiki yang mengukiri diri setiap insan di akhir zaman ini.
Kesempurnaan yang dikejar, bukan kesempurnaan yang tulen. Plastik!!!!!!

Jadi manakah keabadian dan janji yang pasti?
Sekarang bukan lagi masa untuk ku menepuk dada sakit atau tidak.....
Itu sudah ketinggalan malah basi.

Rekalah dan bentukkanlah yang kasih.
Hiaslah dan gemerlapankanlah yang sayang.
Pimpinlah dan aruskanlah yang cinta.
Tinggikanlah dan agungkanlah YANG SATU.....!

MAKAN2 DI AKHIR

Jamuan antara staf, sebagai pengakhiran 2008. Mulanya plan nak sume datang, tapi masing2 ada job & task yang perlu diselesaikan maka yang melibatkan diri hanyalah 7 orang. Tak kisahlah, asalkan dapat mamam......

Starwberry......

Strawberry lagi.....

Honey Dew Juice buatan sendiri.....

Ayam Dara Masak Merah buatan si Baju Merah

Tembikai Merah..... Syuk taja

Sup Telur karangan Maziah

Sayur Campur hasil paksaan terhadap Hana

Ikan Masak Asam hasil ikhlas (kesan paksaan) Hana

Black Pepper masak Daging? Hehehehe..... Kak Bada punya masakan

Yummy..... Triffle Fruit Cocktail..... Aku lah yang buat nih..... Best gile!

..... dan lagi
Jom mamam..... Yummy!

Maziah
Syukri
Yusry
K Zyirene si Baju Merah
Kak Bada
Farhana
Pray that your loneliness may spur you into finding something to live for, great enough to die for.

Dag Hammarskjold (1905 - 1961)
You love the world very dearly. If you did not love the world, you would not mention it so much. It is always the purchaser who first disparages what he wants to buy. If you wre done with the world, you would not mention it either for good or evil. As it is, you keep mentioning it because, as the proverb says whoever loves a thing mentions it frequently.

Rabi'a al-Adawiyya