He who has a thousand friends has not a friend to spare,And he who has one enemy will meet him everywhere.

Ali ibn-Abi-Talib (602 AD - 661 AD), A Hundred Sayings

Tuesday, January 20, 2009

KAD DALAM EMEL

Sudah menjadi kebiasaan sekarang, kad jemputan kahwin dihantar untuk jemput datang memeriahkan majlis melalui emel je..... Senang dan jimat kos.....

Nak cetak kad sampai beribu-ribu keping memang banyak songeh..... kos pun naik, nak menghantar lagi..... kalau by hand minyak kete/motor plak..... kalau by pos plak, kos setemnya lagi..... Urgh..... tuh baru kas jemputan, belum lagi masuk benda2 lain..... Ingat nak kawen nih seringgit dua je ke belanja.....? ribu2 pun cukup lagi le beb..... mau puluhan ke ratusan ribu..... nak2 yang demand nak sanding kat bulan le, pulau le, angkasaraya le..... Kalau aku, kat umah je le..... lagi meriah.....

Ni kad jemputan pertama aku dapat minggu lepas, My Ex-MARESMA KT dulu, kita orang satu dorm - Saad Abi Waqas, aku dok bilik No. 36, dia plak bilik No. 4


Kad yang kedua dari Ex-SKG, FKKKSA, UTM Skudai dulu. Student Pompuan Malay lam course aku 2 olang je, sorang dah kawin malahan dah ada anak pun.....
So ni last aweks Melayu terakhir course aku le kiranya.....

Alahai..... tuan punya blog bila la plak?

ALAHAI

Skang nak update blog dah tersekat skit, handphone a.k.a. aku punya kamera dah rosak le..... dia terminum air, gara-gara kelalaian aku sendiri.

Aku lebih suka mengupdatekan blog aku, sambil bercerita ada gambarnya..... so bila dah x de nih, lebih kurang malas le kiranya..... tu yang x ada post baru tuh.....

Skang pakai Nokia 2600 je..... tunggu le, nanti ada rezeki aku beli le yang masyuk..... Experia ke, Omnia ke, Pixon ke..... apa2 le..... berangan le skit, menanam cita2 yang mulia.....!

SMILE

Cubalah:

R + CAT + SHOE - RAT + SUN - CHOSE + MOON + I - NOON + GOAL - U + E = (A WORD)

Dapat?

SIAPA?

Aku p.e.n.a.t
Aku t.e.n.a.t
Aku s.e.s.a.t
Apalagi?

Aku h.i.l.a.n.g
Aku tetap h.i.l.a.n.g
dan?

Aku m.a.l.a.s
Aku b.u.a.s
lagi?

Aku s.a.k.i.t
Aku ibarat r.a.k.i.t
kemudian?

Aku d.a.n.g.k.a.l
tapi.....
Aku bukan s.u.n.d.a.l
huh?

Aku j.a.t.u.h
Aku r.a.p.u.h
Aku b.o.d.o.h?
hmmm.....

Aku l.e.m.a.h
Aku l.e.m.a.s
Aku l.e.l.a.h
Aku l.e.m.a.u
Aku l.e.t.i.h
Aku l.e.s.u
ohh.....

Aku r.i.m.a.s
Aku c.e.m.a.s
Aku bukan e.m.a.s
hahaha.....!

Aku b.u.r.u.k
Aku t.e.r.u.k
Aku k.e.m.a.r.u.k
Aku t.e.r.p.e.r.u.k
habis?

belum.....
Aku b.e.r.a.n.g
Aku b.e.n.g.a.n.g
Aku b.i.n.g.u.n.g
kenapa?

Aku b.u.t.a
Aku p.e.k.a.k
Aku b.i.s.u
Aku m.a.n.u.s.i.a
betul?

Aku?
Pray that your loneliness may spur you into finding something to live for, great enough to die for.

Dag Hammarskjold (1905 - 1961)
You love the world very dearly. If you did not love the world, you would not mention it so much. It is always the purchaser who first disparages what he wants to buy. If you wre done with the world, you would not mention it either for good or evil. As it is, you keep mentioning it because, as the proverb says whoever loves a thing mentions it frequently.

Rabi'a al-Adawiyya