He who has a thousand friends has not a friend to spare,And he who has one enemy will meet him everywhere.

Ali ibn-Abi-Talib (602 AD - 661 AD), A Hundred Sayings

Wednesday, December 12, 2007

KALENDAR

kalendar tahun depan yang company aku provide... gambar2 masjid di MALAYSIA... tak de keje lah nih... snap je apa yg nampak...

MASJID NEGERI PERAK, IPOH
MASJID JAMEK YONG PENG, YONG PENG, PERAK
MASJID MUHAMMADI, KOTA BHARU, KELANTAN
MASJID AL-AZIM, MELAKA
MASJID SULTAN SALAHUDDIN, SHAH ALAM, SELANGOR
MASJID ASY SYAKIRIN, KUALA LUMPUR
MASJID ZAHIR, ALOR SETAR, KEDAH
MASJID PUTRA, PUTRAJAYA
MASJID TENGKU ZAHARAH, KUALA TERENGGANU, TERENGGANU
MASJID BANDARAYA, KOTA KINABALU, SABAH
MASJID SULTAN AHMAD, KUANTAN, PAHANG
MASJID WILAYAH PERSEKUTUAN, KUALA LUMPUR

CENDOL... NAK?





si DIN yang belanja... jangan malu2 lain kali belanjalah lagi...!

4 BULAN LEPAS


lama x clear up benda2 dalam handphone yang dah nak full memory... tengah2 men'delete' some file/junk yg x perlu, terserempak pulak ngan pic nih... kisah 4 bulan lepas... 13 AUGUST 2007, pukul 8.30 AM, persimpangan dari MRR2 ke PUSAT BANDAR MELAWATI, depan TM TAMAN MELAWATI, sebuah kereta SUZUKI SWIFT berwarna biru (JEG ****) telah melanggar aku dengan rakusnya... hehehe... memang pun salah dia, memang salah akak tuh... memang malang tak berbau... terpelanting lah aku dilanggarnya ke seberang jalan, nasib baik jalan masa tu memang tak busy even 8.30 AM, suppose kereta banyak coz sume nak pi keje...

alhamdulillah, tu kisah 4 bulan lepas, sakitnya masih terasa, kekadang rasa ngilu dan kebas masih ada. got fracture at my right ankle and my right ribs. tangan kiri tergeliat kat pergelangan... alhamdulillah aku sihat dan masih waras... and 1 more thing... baju n seluar n jaket aku pakai masa accident tuh, tak koyak pun... miracles happen...
Pray that your loneliness may spur you into finding something to live for, great enough to die for.

Dag Hammarskjold (1905 - 1961)
You love the world very dearly. If you did not love the world, you would not mention it so much. It is always the purchaser who first disparages what he wants to buy. If you wre done with the world, you would not mention it either for good or evil. As it is, you keep mentioning it because, as the proverb says whoever loves a thing mentions it frequently.

Rabi'a al-Adawiyya