He who has a thousand friends has not a friend to spare,And he who has one enemy will meet him everywhere.

Ali ibn-Abi-Talib (602 AD - 661 AD), A Hundred Sayings

Thursday, December 13, 2007

JOM SARAPAN...



aku biasanya jarang sangat sarapan, biasanya hanya minum air ngan oat/nestum, satu mug pun dah cukup... semalam just makan roti, lapar la pulok! (baca ngan nada M RAJOLI cam dalam iklan lasindah cafe tuh...)

kunyah biskut yang ada, cicah peanut butter... nyam... nyam... nyam...

sampai opis minum nes o panas, pastu KAK WA offer LONTONG plak... belasah je, dah rezeki... sapa lagi nak bagi barang free skang nih... air suam kosong pun 30 posen... hmmm... nasib baik udara yang disedut x kena bayar... ntah2 30 @ 50 tahun akan... udara bersih pun nak kena beli... dah nak hidup.....

BANGUNLAH...

bangun pagi, gosok gigi, pergi mandi, air perigi... wah best kalau dapat mandi air perigi pagi2 cam nih... ni yang wat aku nak balik kampung nih...

tukar kanta lekap baru hari nih... hehehe saja nak bagitau... huhuhu... ntah hapa2 la aku nih... dah tujuh tahun aku pakai lense... alhamdulillah mata aku masih terjaga rapi dan elok, Diopter mata aku pun makin turun... (power mata le... saja nak guna istilah saintifik...) dulu sampai gak 3.5 for both eyes... skang kiri 2.5 kanan plak 3.0... ok lah tu... x suka la pakai spectacles... mata jadi gelap dan macam ada tanda, so thats why pakai c/lense...

rutin pagi hari-harian, trim janggut ngan "sideburn". x trim kan, jadi hutan rimba plak, tarzan pun bleh nak gayut... huhuhuhu... dah keturunan ada bulu di muka... hensem pe... hihihihi.... kihkihkih...

ALAHAI...

alahai dok sorang2 kat umah dah x tahu nak wat pe... balik keje cam ni le rutin harian aku...
internet masih x boleh guna lagi... apa kejadahnya la TM buat keje nih... lembab bebenornya... bil hantar... nak gunanya x boleh juga... alahai...

tengok rancangan tv pun semuanya membosankan, bukannya x best, tapi x ada mood le... alahai...


nak karaoke, nak mampus...? karaoke malam2 kena maki ngan jiran2 ada la... orang nak rehat la wei... alahai...


alih2 tertidur kat sofa...
PO-G balik baru tersedar...

DINNER DI BERANDA...


semalam x hujan le... tapi disebabkan malas nak keluar, makan kat umah je le... makan lagi... x makan, lapar la pula tengah malam nanti... ROTI JOHN...? pelik kan, kenapa nama si JOHN gak yang popular, sedangkan orang kita yang buat... letak le nama ROTI JAMAL ke, ROTI JAMILAH ke, ROTI JULIANA ke... hehehehe... JUE wat pe tu...? Sihat? lama dah x jumpa... keje yang abang tinggalkan dulu ok x...? huhuhuhu...

menikmati ROTI JOHN di beranda rumah sensorang, sambil menikmati suasana malam nan indah... alhamdulillah mata masih jelas untuk ku lihat alam ciptaan YANG MAHA KUASA, alhamdulillah...



senario di kediaman sewaku di waktu malam...

BUAH KURMA... makan le beberapa biji, nak cover makan ROTI JOHN yang x seberapa nak kenyang...

BELUM HABIS BACA

macam biasa, bila dah balik, masuk bilik, menyelongkarlah barang2 yang ada kat rak aku. kalau boleh hari2 aku nak ubah tempat barang2 aku tu, biar ada kelainan... hehehe (macam la rajin sangat). tengah2 membelek aku ternampak 2 buku nih... dah lama ada, aku dah baca kedua-duanya, tapi separuh jalan je la... hangat2 tahi ayam kampung...



buku "KEMULIAAN AL-QURAN & SEJARAH PEMALSUAN AL-QURAN" dan "APA ERTINYA SAYA MENGANUT ISLAM" keduanya menyentuh soal agama ISLAM kita yang suci dan satu. memang menarik dan padat isinya, tapi almaklumlah aku ni, bila dah buka dan baru je baca 2 muka, mata dah terbang ke alam mimpi daaaa.....
Pray that your loneliness may spur you into finding something to live for, great enough to die for.

Dag Hammarskjold (1905 - 1961)
You love the world very dearly. If you did not love the world, you would not mention it so much. It is always the purchaser who first disparages what he wants to buy. If you wre done with the world, you would not mention it either for good or evil. As it is, you keep mentioning it because, as the proverb says whoever loves a thing mentions it frequently.

Rabi'a al-Adawiyya