He who has a thousand friends has not a friend to spare,And he who has one enemy will meet him everywhere.

Ali ibn-Abi-Talib (602 AD - 661 AD), A Hundred Sayings

Thursday, January 3, 2008

CUBALAH

Inilah sarapan pagi aku kat office, air nescafe O campur oat perisa epal ngan nestum nestle... pelik tak? huhuhuhu... tapi aku suka... best apa....!!!!!

MUADZ & BOTOL KICAP

semalam dinner sorang gak, plan nak keluar jauh skit nak makan nasi kukus ayam goreng kat warung kelantan... malas tak terhingga la plak... so pi la dinner kat cafe kat umah aku tuh... melantak sensorang.... nasi dah nak abis dah tetiba... mamat sebelah meja aku tepuk meja aku... aku x kenal... rupanya mamat yang dok sebelah tiang tu aku kenal... si MUADZ... kawan lama aku kat UTM dulu... huhuhu... x sangka la plak jumpa dia kat situ...


Pray that your loneliness may spur you into finding something to live for, great enough to die for.

Dag Hammarskjold (1905 - 1961)
You love the world very dearly. If you did not love the world, you would not mention it so much. It is always the purchaser who first disparages what he wants to buy. If you wre done with the world, you would not mention it either for good or evil. As it is, you keep mentioning it because, as the proverb says whoever loves a thing mentions it frequently.

Rabi'a al-Adawiyya