He who has a thousand friends has not a friend to spare,And he who has one enemy will meet him everywhere.

Ali ibn-Abi-Talib (602 AD - 661 AD), A Hundred Sayings

Thursday, December 4, 2008

BULAN ITU SENYUM


Bila bulan senyum, apakah tandanya kegembiraan akan datang?
Bila bulan senyum, apakah tandanya kegembiraan yang di nikmati itulah yang terakhir?
Bila bulan senyum, apakah yang tersirat di sebalik fikiran mu?
Fikirkanlah..... Firasat kamu cuma andaian, ketetapan hakikat itu milik Allah.....

LOVE BOX


LOVE BOX..... beli kat kedai DIY. Ingat nak wat gift box untuk hadiah kawin, sekali terlupa plak..... so simpan je le.....

UNTUK MAMA


Kalau sebelum nih aku beli untuk kegunaan bantal umah aku, banyak yang menarik warna dan coraknya, aku beli untuk mama..... cukup 8 helai. Buah tangan balik kampung nanti.

BANTALKU


Bantalku..... hahaha, dah x de thread aku nak letak, bukan apa, bantal nih dah lama dah aku beli, cuma sarung bantalnya yang baru..... cantik tak? murah beb..... Sehelai RM 1.99 sahaja! kain satin dengan bunga berbaldu tu! hahaha mana nak dapat beb? Sekali aku tibai 12 helai..... Soon aku nak tambah lagi lah, sementara masih murah..... Jom beli! Marilah bershopping!


PARKSON


Dah balik dari menjalankan tugas sebagai jurugambar, singgah ke PARKSON kat PAVILION, sementara menunggu hujan reda.....

Alang2 berjalan2 dalam PARKSON tuh ternampak le pulak baju murah, DIESEL brand. Aku beli selai, Bro Uzzey, 2 helai....

E & D


Salah satu client aku, Majlisnya berlangsung di Selayang Baru. Gambar pengantinnya mana? nanti le aku attach kemudian, terlupa nak amik pendrivenya plak.....

Bila tengok nama pengantinnya..... macam aku ke majlis seberang plak, padahal kedua2nya orang Malaysia, warganegara Malaysia, cuma namanya yang sebegitu rupa.....

tapi kalau dapat client dari seberang pun apa salahnya, best gak le bleh pi melancong ke sana.....
Pray that your loneliness may spur you into finding something to live for, great enough to die for.

Dag Hammarskjold (1905 - 1961)
You love the world very dearly. If you did not love the world, you would not mention it so much. It is always the purchaser who first disparages what he wants to buy. If you wre done with the world, you would not mention it either for good or evil. As it is, you keep mentioning it because, as the proverb says whoever loves a thing mentions it frequently.

Rabi'a al-Adawiyya