He who has a thousand friends has not a friend to spare,And he who has one enemy will meet him everywhere.

Ali ibn-Abi-Talib (602 AD - 661 AD), A Hundred Sayings

Monday, April 7, 2008

TODAY IS MONDAY, YESTERDAY IS SUNDAY

semalam aku buat apa pulak? hmmmmm..... semalam ada jemputan ke MAJLIS PERKAHWINAN JULIANA AMRI ngan FAHMI. Si Jue ni kawan aku kat TAKAFUL MALAYSIA dok kat SENTUL, manakala husbandnya pula orang KLANG katanya. anak ke-2 dr 3 beradik, n anak pompuan pertama lam keluarganya..... so musti le kena wat meriah.... x gitu?

Ini le pengantin pompuan n lelakinya, memang dressing minang habis...!!!

Geng2 dari TAKAFUL M'SIA & Ex TAKAFUL


sampai je aku terus pi snap gambar pengantin coz aku terlewat, dia org bersanding kul 1.00, aku sampai dah nak kul 2 ptg. sampai2 je pengantin dah nak abis makan dah, so gambo kat meja makan ada le.....



ramai membe takaful yang datang... EDDY, YANTO, BELL, K MUS, AIZAT, SAZELY, YAD, APIZ, BOBOB, TUTY, NONOY, HERMAN, SHAHNIL, MAI N LAN, KAK SHA, EN ARA, ROD, KAK RAM n family, then beberapa lagi yang aku lupa nak sebut.... meriah majlis memang le meriah, semuanya ala2 MINANG gitu, coz parents Jue nih memang asal dari MINANG, SUMATERA.....


Kak Ram & family

BELL bukan BELLA atau BELALANG

Geng2 TAKAFUL bukan TAFAKUR tau....

Anak KAK SHA.... lupa lak nak tanya nama....

bakal bapa penyayang.....


makan sambil snap gambar dan melihat jemputan2 yang datang. lepak seketika menahan kepanasan cuaca yg sememangnya panas, bergelas2 air aku teguk, nasib baik x abis sirap yang menghilangkan dahaga aku tuang..... sambil2 tu, berborak le ngan bebudak nih sume, coz lama gak x jumpa membe2 nih sume....


jam dah menunjukkan kul 3, kita org nak balh le, pastu semua plan nak pi kalaoke!!!!! dah lama aku x melalak, ntah suara ok ke tak, tone ada lagi kot, teknik remify ngan tempo aku ok lagi, pitching pon rasanya masyuk lagi.....


so pi le ke NEWS KTV kat plaza Yow Chuan, kt Jln Ampang tuh.... 2 jam melalak. reda....








nak balik ujan le plak..... so aku, Bro Uzzey n Rafiq, pi ke AMPANG PARK, jalan2 tunggu ujan reda, yang nampak pada pandangan mata kasarnya memang tidak akan reda dalam masa terdekat. so pusing2 lam ampang park, tetiba rasa lapar plak, maka kita olang ke KFC melantak mesra dlm kesejukan yang menggigit manja..... dah makan, apa lagi blah le.....
All pictures captured with NIKON D40X, Edited with PICASA2

No comments:

Pray that your loneliness may spur you into finding something to live for, great enough to die for.

Dag Hammarskjold (1905 - 1961)
You love the world very dearly. If you did not love the world, you would not mention it so much. It is always the purchaser who first disparages what he wants to buy. If you wre done with the world, you would not mention it either for good or evil. As it is, you keep mentioning it because, as the proverb says whoever loves a thing mentions it frequently.

Rabi'a al-Adawiyya