He who has a thousand friends has not a friend to spare,And he who has one enemy will meet him everywhere.

Ali ibn-Abi-Talib (602 AD - 661 AD), A Hundred Sayings

Monday, April 7, 2008

BEFORE SATURDAY IS FRIDAY

LAST friday, macam biasa la kan, keje.....
balik dari keje, terus aku capai penyapu, sapu lantai umah yang dah namapak berabuk sana sini. lepas je menyapu, capai plak mop, aku mop pulak lantai kasi bersih dan berkilat.

lepas tu amik baju2 yang dah seminggu berkumpul basuh sampai habis, ngan mesin basuh le, basuh tangan nak mampuih la aku.

lepas tu plak aku membersihkan bilik mandi dan mangkuk tandas, kasi licin dan bersih..... penat la jugak. pastu lepak jap sambil dengar lagu, then hapa lagi mandi le....... last skali pi buang sampah n amik surat kat letter box yang penuh dengan fliers2 dan brochure2 yang ntah apa2 ntah..... buang je la jawabnya.....

No comments:

Pray that your loneliness may spur you into finding something to live for, great enough to die for.

Dag Hammarskjold (1905 - 1961)
You love the world very dearly. If you did not love the world, you would not mention it so much. It is always the purchaser who first disparages what he wants to buy. If you wre done with the world, you would not mention it either for good or evil. As it is, you keep mentioning it because, as the proverb says whoever loves a thing mentions it frequently.

Rabi'a al-Adawiyya