He who has a thousand friends has not a friend to spare,And he who has one enemy will meet him everywhere.

Ali ibn-Abi-Talib (602 AD - 661 AD), A Hundred Sayings

Monday, August 25, 2008

WHAT?

What am I doing? Last weekend..... sempat juga jalan2 menghilangkan boring. Ke DIY Hardware area rumah aku..... dengan niat mencari bateri dan saja2 nengok barang2 kat sini..... En. Uzzey joint skali, kebetulan hujan plak tu, so lepak lama gak membelek barang2 kat situ.....

So dari luar lagi aku mmg nampak mainan ala2 Barbie, tolong survey untuk Kak Zyirene, dia nak belikan untuk Iman. Murah pulak tu, from RM11.90 till RM28.00, 85% lebih murah dari Barbie yang original. Lagipun kalau beli yang mahal2 x guna gak, kang nanti rosak juga. Better berjimat beli yang murah, lagipun kualitinya aku tengok boleh tahan dan cantik2 pulak tu!


Tapi x beli pun just tengokkan je.....


Sebelum hujan, maklum le bila petang mmg sekarang hujan je, singgah sekejap ke Taman Tasik Permaisuri, ada sambutan bulan kesihatan sempena menyambut Kemerdekaan ke-51. Sekejap je pi, pasal aku pi program dah nak abis..... jalan seround, terus blah.....

Sempat jugak bergambar atas jambatan gantung.

Muka selebet.....

No comments:

Pray that your loneliness may spur you into finding something to live for, great enough to die for.

Dag Hammarskjold (1905 - 1961)
You love the world very dearly. If you did not love the world, you would not mention it so much. It is always the purchaser who first disparages what he wants to buy. If you wre done with the world, you would not mention it either for good or evil. As it is, you keep mentioning it because, as the proverb says whoever loves a thing mentions it frequently.

Rabi'a al-Adawiyya